Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Bez zábran do školy

V Základní škole s RVJ Bronzová jsme úspěšně zahájili nový školní rok, ve kterém plánujeme pokračovat s osvědčeným a ze strany rodičů každým rokem žádaným kurzem pro předškolní děti Bez zábran do školy. Formou různých aktivit je zaměřen na pozvolnou adaptaci na školní prostředí, celkový rozvoj osobnosti dítěte a na získávání dovedností potřebných pro bezproblémové zvládnutí první třídy. Při práci využíváme názorné a didaktické pomůcky, pracujeme ve skupinách i individuálně. Dalším hlavním cílem je, aby děti neměly obavy z následné povinné školní docházky, proto jim částečně umožňujeme zažít běžnou školu již teď.
Kurz se koná od listopadu do konce dubna, předem přihlášené děti se scházejí jednou týdně ve dvou homogenních skupinách (1. skupina 15.30 – 16.15, 2. skupina 16.30 – 17.15). Počet dětí ve skupinách je omezen, po naplnění nelze nové zájemce přijmout.
Více na www.zs-bronzova.cz. Přihlášení do kurzu posílejte pouze na predskvych.bronz@seznam.cz. I zde je možné získat bližší informace od vyučujícího.

Jana Francová