Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Další povedený Psí den s Prahou 13

První zářijovou sobotu jste v Centrálním parku na Lužinách mohli slyšet neobvykle hlasitý štěkot. Proč? Sešli se sem psi zblízka i zdaleka, konal se totiž pátý ročník Psího dne s Prahou 13. Akce určená pro psy, jejich majitele i všechny psí nadšence letos překvapila nabitým programem i štědrou charitativní tombolou, uspořádanou jako finanční podpora zúčastněných útulků. Pozvání na akci přijali i Bára Fišerová, Heidi Janků, Václav Kopta s manželkou Simonou Vrbickou, Vladimír Korbel, David Kraus, Olga Menzelová, Peter Pecha, Matěj Ruppert a Pavel Šporcl.
Na zahájení akce, kterou již tradičně zaštiťuje Praha 13, promluvil její starosta David Vodrážka. „V naší městské části žije mnoho psích nadšenců. Jsem proto rád, že můžeme spolupracovat na akci, která šíří nezbytně nutnou osvětu a zároveň pomáhá i pejskům v nouzi. Doufám, že návštěvníci se nejen pobaví, ale také poučí,“ řekl starosta.
Již neodmyslitelnou součástí programu je i nabídka psů k adopci. Čtyři psí útulky přivezly chlupáče, kteří doufali ve shledání se svou budoucí rodinou.
Vrcholem programu bylo psí klání v běhu a skoku do výšky. Letos se sice žádný český rekord překonat nepodařilo, padl však rekord psího dne ve skoku v kategorii psů do 40 cm. Překážku ve výšce 87 cm přeskočila roztomilá fenka Růženka jako nic.

Jan Hájek