Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

První školní den byl pohádkový

Letos do základních škol Prahy 13 nastoupilo 771 prvňáčků a 666 dětí bylo přijato do mateřinek. A pro všechny byl první školní den určitě výjimečný a také tak trochu sváteční. Městská část na tento den připravuje tradičně dvě akce. Jedna je určena čerstvým prvňáčkům, druhá, odpolední pak všem dětem bez rozdílu věku, které si chtějí první poprázdninový den pořádně užít.
Už v deset hodin dopoledne odstartovala v Centrálním parku akce s názvem Třináctka prvňáčkům a čerství školáci se spolu s Bořkem Slezáčkem, cestovatelem Albertíkem a tygříkem Marcelem vydali na výpravu do pohádkové džungle. A výprava to byla parádní – vystoupení skupiny Myš&Maš, plno soutěží a samozřejmě také skvělých cen, aerobik... „První školní den představuje nezapomenutelný zážitek především pro děti a samozřejmě také pro jejich rodiče a prarodiče. Všem přeji, ať se dětem ve škole daří. Platí to také pro všechny ostatní žáky, studenty i zaměstnance škol,“ řekl starosta David Vodrážka. Jedna akce skončila a druhá – Pohádkový les aneb Klasické české pohádky – na sebe nenechala dlouho čekat. Už v pravé poledne se okolo Nepomuckého rybníka začaly objevovat nejrůznější pohádkové bytosti, které měly připravenou řadu soutěží. A protože ani v pohádkách není nic zadarmo, musely děti, dříve než získaly některou z cen, splnit soutěžní úkoly.

„Tuto zábavnou akci pro zpestření prvního dne nového školního roku připravila Praha 13 ve spolupráci s agenturou Velká dobrodružství,“ řekla místostarostka Marcela Plesníková a dodala: „Pohádková cesta za pokladem vedla okolo rybníka a děti na ní při plnění úkolů mohly potkat třeba princeznu, draka, vodníka nebo krále. Postavy z pohádek byly všem blízké a tak se letošní Pohádkový les líbil nejen dětem. 

Eva Černá