Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

TJ Sokol Stodůlky má nový tréninkový trávník

V sobotu 11. září TJ Sokol Stodůlky slavnostně otevřela zrekonstruované fotbalové hřiště s umělým travním povrchem. Radnice na výměnu umělého trávníku přispěla dotací ve výši 1 200 000 korun.
Starosta Prahy 13 David Vodrážka a předseda TJ Stodůlky Václav Sailer s předsedou fotbalového oddílu Vítem Horešovským symbolicky otevřeli fotbalové hřiště s novým umělým trávníkem a předali jej mladým fotbalistům.
Původní povrch byl po desetiletém každodenním užívání již v nevyhovujícím stavu. Turnaj v pétanque O pohár starosty Prahy 13 Již neuvěřitelných devět let se díky podpoře MČ Praha 13 konají u Domu sociálních služeb Lukáš pravidelné seniorské tréninky pétanque. Vyvrcholením celoročního snažení je každým rokem tradiční turnaj O pohár starosty MČ Praha 13. Letos se uskutečnil ve středu 15. září.

Účastní se ho nejen senioři z Prahy 13, ale i hostující týmy z jiných městských částí. „Velmi si vážím všech, kteří se v naší městské části seniorskému pétanque věnují a děkuji tímto Středisku sociálních služeb Prahy 13, že nejen při turnaji poskytuje skvělý servis i zázemí. Výsledky místních hráčů jsou dlouhodobě na velmi vysoké úrovni a věřím, že se tento sport bude nadále těšit velkému zájmu našich obyvatel. V Centrálním parku jsou všem zájemcům k dispozici dvě hřiště, kde lze pétanque trénovat,“ řekl starosta David Vodrážka. Letošní ročník zahájil tradičně starosta spolu s ředitelem střediska Jiřím Maškem a Petrem Fuksou, mezinárodním trenérem pétanque. „TJ Sokol Stodůlky sdružuje více než tisíc členů a vedení odvádí opravdu velmi dobrou práci. Působí zde mimo jiné 14 fotbalových družstev, a proto jsem rád, že se rekonstrukce přes léto dokončila a děti i dospělí mohou trénovat na kvalitním hřišti,“ řekl starosta David Vodrážka a dodal: „Podpora sportu je jednou z našich priorit, zvlášť pro děti je pravidelné sportování a týmová souhra velmi důležitou devizou pro další rozvoj. Přeji všem místním členům hodně úspěchů a radosti, nejen z fotbalu.“ „Umělý povrch za brankou byl již ve špatném stavu, proto všichni členové TJ Sokol Stodůlky moc děkují za poskytnutý příspěvek na jeho rekonstrukci,“ dodal předseda tělovýchovné jednoty Václav Sailer.

Lucie Steinerová