Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Turnaj v pétanque O pohár starosty Prahy 13

Již neuvěřitelných devět let se díky podpoře MČ Praha 13 konají u Domu sociálních služeb Lukáš pravidelné seniorské tréninky pétanque. Vyvrcholením celoročního snažení je každým rokem tradiční turnaj O pohár starosty MČ Praha 13. Letos se uskutečnil ve středu 15. září. Účastní se ho nejen senioři z Prahy 13, ale i hostující týmy z jiných městských částí.
„Velmi si vážím všech, kteří se v naší městské části seniorskému pétanque věnují a děkuji tímto Středisku sociálních služeb Prahy 13, že nejen při turnaji poskytuje skvělý servis i zázemí. Výsledky místních hráčů jsou dlouhodobě na velmi vysoké úrovni a věřím, že se tento sport bude nadále těšit velkému zájmu našich obyvatel. V Centrálním parku jsou všem zájemcům k dispozici dvě hřiště, kde lze pétanque trénovat,“ řekl starosta David Vodrážka.

Letošní ročník zahájil tradičně starosta spolu s ředitelem střediska Jiřím Maškem a Petrem Fuksou, mezinárodním trenérem pétanque. Starosta slavnostně předal soutěžní sady na pétanque seniorskému týmu Prahy 13. Na koulích jsou vygravírované motivy Praha 13 a Lukáš. Místní tým na žádném turnaji tak soupeř nepřehlédne!
„Pétanque byl jednou z mála aktivit, která alespoň v omezeném režimu fungovala i ve složitém roce 2020. Loňský turnaj se uskutečnil v září, kdy bylo opravdu krásné počasí a podmínky to umožnily. Jsem opravdu rád, že i letošní devátý ročník se po všech stránkách vydařil,“ řekl Jiří Mašek, ředitel Střediska sociálních služeb Prahy 13. „Vloni na podzim zrealizovalo sdružení Pétanque pro Vás díky podpoře MČ Praha 13 světovou premiéru projektu On-line škola pétanque pro Lukáše. Ten je v celosvětovém měřítku unikátní a nenajde konkurenci ani v zemích, kde je pétanque nejpopulárnější. Druhý ročník společně plánujeme na zimní období,“ informoval Petr Fuksa, který je mezinárodním trenérem a propagátorem pétanque v ČR. V letošním turnaji zvítězil tým Lišáci z Prahy 13 – Zdeněk a Jindra Vodehnalovi a Theodor Vrána, 2. místo patří týmu Klub seniorů Řepy (Anna, Jiřina a Karel) a 3. místo získal tým Brďáci z Příbrami (Zdeněk, Petr a Karel). Gratulujeme.

Lucie Steinerová