Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Rekordní Domeček s příchutí

Ve středu 7. září v odpoledních hodinách měli všichni návštěvníci Centrálního parku na Praze 13 možnost ochutnat co nejvíce z nabídky aktivit, které pro děti i dospělé nadšeně připravuje Dům dětí a mládeže ve Stodůlkách. Na 6 stanovištích na ně čekaly aktivity z oblasti techniky a přírody, tance a pohybu, předškolního oddělení, hudby, ART aktivit a jazyků. Souběžně se stanovišti probíhal i bohatý program na podiu, kde se představily nejen děti z tanečních a hudebních kroužků, ale i pozvaní hosté. Taneční skupina Rinceoirí diváky uchvátila svým přesným i ladným irským tancem, divadelní společnost Chůdadlo všechny přihlížející děti i dospělé vtáhla do snového světa pohádek a pódiový program zakončila velice příjemnými tóny jazz folková kapela Meziměsto.

Neméně důležitou součástí akce byly i smělé pokusy o zdolání či vytvoření nových rekordů. A tak společně 41 dětí a dospělých a jeden pes vyplazovalo jazyky, 143 hudebníků najednou v jeden čas a na jednom místě zahrálo skladbu Lev dnes v noci spí, 75 tanečníků se naučilo a zatančilo choreografii, kterou vytvořili lektoři DDM Stodůlky, návštěvníci společně namalovali 176 sov kolem Stodůleckého rybníka, na stanovišti předškolního oddělení vytvořili 104 metrů dlouhého papírového hada a na závěr vypustili do světa 88 vlaštovek.

DDM Stodůlky je prostě mí100 plné zážitků, jehož součástí se může stát opravdu každý – ať už na pořádaných akcích, na kroužcích nebo táborech. Děkujeme všem za účast, věříme, že si naši přichuť rekordů užil každý, kdo akci navštívil a těšíme se na další setkání.

Marie Haklová