Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Z policejního deníku

  • Během 4. až 6. ledna došlo na parkovišti v ulici Modrá na Lužinách k vloupání nezjištěným způsobem do uzamčeného vozidla Škoda, ze kterého dosud neznámý pachatel odcizil vestavěnou navigaci značky Columbus. Odcizením navigace a poškozením interiéru auta způsobil majiteli škodu přes 60 000 Kč.
     
  • Dne 5. ledna po 22. hodině byl hlídkou Policie ČR v Kettnerově ulici kontrolován řidič osobního vozidla Honda. Provedená orientační zkouška na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle schváleným přístrojem Drugwipe prokázala, že řidič řídil pod vlivem marihuany. Byl proto na místě zadržen a po provedeném lékařském vyšetření mu bylo sděleno podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky. Ve lhůtě 14 dnů pro zkrácené přípravné řízení bude jeho věc předána státnímu zástupci a následně soudu, který rozhodne o jeho potrestání.
     
  • Dne 24. prosince v době těsně po půlnoci využil neznámý pachatel v noční lince autobusu MHD mezi stanicemi Červeňanského a Luka nepozornosti ženy a z batohu jí odcizil peněženku s doklady a hotovostí a způsobil jí škodu ve výši 4 000 Kč.
     
  • Druhý lednový den odpoledne odcizil neznámý pachatel z kapsy kabátu ženě, která cestovala autobusem MHD ze Smíchovského nádraží do ulice Ke Kateřinkám v Praze 11, mobilní telefon značky Apple iPhone za 14 000 Kč.
     
  • Na Nový rok odpoledne došlo v Prusíkově ulici k vloupání do zaparkovaného uzamčeného vozidla VW Transporter. Nezjištěný pachatel z něho odcizil sportovní vybavení a dětskou autosedačku. Majiteli tak způsobil škodu 15 000 Kč.
     
  • Dosud nezjištěný pachatel odpálil 30. prosince ve 21.25 dělobuch před vstupními dveřmi do panelového domu na adrese U Jezera 2041/14. Poškozením skleněné výplně dveří způsobil bytovému družstvu škodu, která předběžně činí 4 000 Kč.

Za MOP Stodůlky npor. Jaroslav Vondra