Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Z deníku policie (leden 2017)

  • V noci z 4. na 5. ledna rozbil nezjištěný pachatel pravé přední boční okno zaparkovaného motorového vozidla. To následně prohledal a poškodil při tom zpětné zrcátko. Celková výše způsobené škody je 10 000 Kč.
  • Další zaparkované vozidlo poškodil na Nový rok po půlnoci dosud nezjištěný pachatel před domem v ulici Trávníčkova. Rozbil čelní sklo a utrhl nebo ukopl pravé přední zpětné zrcátko. Majiteli způsobil škodu 12 000 Kč.
  • Poslední prosincový den v poledne přijalo naše policejní oddělení oznámení o tom, že se v ulici Amforová pohybují tři nezletilí chlapci a používají silnou zábavnou pyrotechniku, která může ohrožovat jejich zdraví. Hlídka na místě zjistila prodejce této nebezpečné pyrotechniky. Tato se navíc může prodávat pouze osobám starším 21 let, pyrotechnika nebyla v původním obalu a ani k ní nebyl přiložen návod k použití. Pyrotechnika musela být chlapcům odebrána, přestupek prodejce byl oznámen správnímu orgánu k projednání.
  • Dne 31. 12. jsme přijali oznámení ženy, která den předtím přišla cestou z metra Luka do svého bydliště o svou peněženku. Ke krádeži došlo během její asi půlhodinové pěší procházky domů a určitě k ní přispělo i to, že oznamovatelka byla pod vlivem alkoholu. Krádeží osobních dokladů a finanční hotovosti vznikla oznamovatelce škoda 5 000 Kč.
  • Neznámý pachatel v noci z 29. na 30. 12. poškodil skleněnou výplň pravých předních dveří osobního motorového vozidla a palubní desku. Tím způsobil škodu ve výši 22 000 Kč. K této částce musíme ještě připočítat dalších 10 000 Kč, což je hodnota odcizeného airbagu spolujezdce.
  •  Dne 30. 12. těsně po půlnoci využil nezjištěný pachatel v ulici Neústupného bezbrannosti ženy, která uklouzla na chodníku a následkem pádu byla ve chvilkovém bezvědomí. V tento okamžik jí z kabelky odcizil mobilní telefon v hodnotě 9 000 Kč.

Za MOP Stodůlky npor. Jaroslav Vondra