Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Senzační zahájení třicáté sezony Kulturního domu Mlejn

Ve čtvrtek 11. ledna odstartovala ve vyprodaném Mlejně další kulturní sezona. Jak jinak, než tradičním novoročním koncertem jedné z prvních českých folkových skupin, skupiny Spirituál kvintet.

Slavnostního zahájení se ujal starosta David Vodrážka. Všem v sále popřál dobré a  pohodové vykročení do roku 2018 a zároveň se stal i prvním gratulantem. Věřili byste, že dlouholetý člen skupiny Spirituál kvintet, hudebník a textař Dušan Vančura oslavil v prosinci osmdesátiny? Oslavence překvapily nejen gratulace a dárky, ale také mohutný potlesk celého sálu, který byl úžasnou kulisou pro narozeninový přípitek.

Pak už se taktovky ujal skvělý Spirituál a Mlejnem se nesly tóny a texty známých písní Tisíc mil, Za svou pravdou stát, Jednou budem dál a dalších. Byla to úžasná procházka  osmapadesátiletou hudební historií tohoto souboru. V některých písničkových pasážích se velice krásně ozýval dvousetčlenný „pěvecký sbor klubu Mlejn“. Báječná atmosféra i nálada v sále se stupňovala a nadšené publikum nechtělo kapelu z jeviště vůbec pustit. Takže když zazněl přídavek „Slyším mlýnský kámen, jak se otáčí...“, úlohy se vyměnily. Spirituál jen hrál a zpíval celý sál. Prostě nádhera. Lepší a radostnější vstup do roku 2018, který se ponese ve znamení třicetin Mlejna, jsme si nemohli přát.

Marie-Amunka Navrátilová