Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Sportovní začátek roku

Všichni sportu holdující lidé mohli zahájit rok 2018 během. Pátý ročník silvestrovsko-novoroční akce Běh metropole byl odstartován poslední prosincový den deset minut před půlnocí. Letos se ho zúčastnilo celkem 77 závodníků ze čtyř států. Start i cíl čtyřkilometrového běhu byl v Centrálním parku Prahy 13 za jedinečné atmosféry, kdy závodníky po celou dobu doprovázel ohlušující silvestrovský ohňostroj, srovnatelný snad jen s ohňostrojem při ukončení olympijských her. V cíli na všechny čekalo občerstvení včetně silvestrovského šampaňského.

Závodníci bojovali nejen o body do celkového pořadí jednotlivých městských částí Prahy, ale také o zajímavé ceny. Jako památku na závod si odnášeli účastnické medaile s logem závodu.

V absolutním pořadí závodu zvítězil v kategorii mužů Jan Linhart z Karlových Varů v čase 13:37 min. a v kategorii žen Markéta Kramolišová z Prahy 13, jejíž čas byl 16:32 min.

Nejúspěšnějšími reprezentanty svých městských částí se stali běžci z Prahy 13, kteří vyhráli soutěž měst i městských částí.

Roman Jaroš, ředitel závodu