Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Z deníku policie ČR

  • V noci z 9. na 10. ledna poškodil nezjištěný pachatel na parkovišti v ul. Flöglova zámek levých předních dveří vozidla Škoda a odcizil nejen přenosnou navigaci, ale i další věci v celkové hodnotě téměř 11 000 Kč. Škoda vzniklá poškozením zámku byla vyčíslena na 1 000 Kč.
  • V úterý 9. ledna jsme přijali oznámení muže, který ten den mezi 16.00 až 16.30 ztratil finanční hotovost ve výši 63 000 Kč. Tuto částku odnášel jako tržbu obchodu, ve kterém pracuje. Peníze si uložil do průhledných desek a vložil do kapsy mikiny, z které mu zřejmě hotovost vypadla. Během své cesty navštívil několik míst v Praze 13. Když zjistil ztrátu peněz, na všechna se vrátil, ale peníze na nich už nenašel. Došlo k jejich odcizení. Protože má se svým zaměstnavatelem podepsanou hmotnou odpovědnost, musí celou částku uhradit ze svého.
  • Začátkem ledna řešila policejní hlídka výskyt podnapilé osoby ve školském zařízení. Po příjezdu na místo zjistila, že se jedná o matku dvou dětí z tohoto zařízení. Provedenou dechovou zkouškou byla podnapilost ženy potvrzena. Děti musely být předány otci a jednání matky bylo oznámeno orgánu sociálně právní ochrany dětí.
  • Nezjištěný pachatel odcizil v době mezi 3. až 6. lednem levé i pravé zpětné zrcátko z osobního motorového vozidla tovární značky Volvo. To bylo zaparkované v ulici Janského. Majiteli vozidla tak způsobil škodu ve výši 20 000 Kč.
  • V sobotu 6. ledna po půlnoci rozbil nezjištěný pachatel skleněnou výplň pravých zadních dveří u osobního motorového vozidla zaparkovaného v ulici Fantova. Odcizil autobaterii a poškodil její kryt. Majiteli byla způsobena škoda ve výši 12 000 Kč.
  • Dne 29. prosince byla policejní hlídka našeho oddělení vyslána na Velkou Ohradu, protože z jednoho bytu vycházel kouř. Při příjezdu na místo se boucháním na dveře bytu podařilo probudit nájemníka bytu, který sdělil, že je po noční a spal. Jeho matka však vařila oběd, nechala zapnutý sporák a z bytu odešla. Došlo tak k požáru potravin a zakouření bytu. Naštěstí nedošlo, mimo spáleného jídla, k dalším škodám na majetku ani na zdraví.

Za MOP Stodůlky npor. Jaroslav Vondra