Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Nové přístřešky městské hromadné dopravy

Na území Prahy 13 se začaly na zastávkách městské hromadné dopravy instalovat nové přístřešky. První z nich – zastávka Píškova, Ovčí hájek, Velká Ohrada a Nušlova, jsou již cestujícím k dispozici. Během letošního roku čeká obnova i další místa.
„Obnova přístřešků na zastávkách městské hromadné dopravy je tématem, které pravidelně urgujeme. Jsem rád, že se podařilo celý proces zahájit právě v Praze 13. Nové přístřešky poskytnou větší komfort cestujícím a věřím, že velkokapacitní koše pomohou udržet i pořádek.

Obyvatelé třináctky postupně získají modernější a důstojnější zázemí pro cestování,“ řekl starosta David Vodrážka.
Do konce minulého roku bylo na území Prahy 13 instalováno šest nových přístřešků, letos by měly přibýt další, například v zastávkách Amforová nebo Luka. Instalace je závislá na meteo rologických podmínkách. Omezení pro cestující by při výměně jedné zastávky nemělo trvat déle než dva týdny.

Instalací přístřešků MHD, které tvoří důležitou část městského mobiliáře hlavního města Prahy, magistrát pověřil městskou společnost Technologie hlavního města Prahy (THMP). Celkem se jedná o 690 zastávek a hotovo by mělo být v březnu 2023. Obnova zastávkové sítě bude pozvolná – potrvá necelé dva roky. Postupně se vše vymění „kus za kus“. Společně s přístřeškem dodá THMP ke každé zastávce i velkokapacitní odpadkový koš a zábradlí. Předem vytipované přístřešky pak budou mít i reklamní plochu.

Lucie Steinerová