Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Čas běží...

Náš klub seniorů uskutečnil svůj první výlet již 31.ledna 2013 a to ze Slivence do Chuchelské háje. Jsme v pořadí osmý klub městské části Prahy 13. Z toho plyne naše označení 813, což je, matematicky vyjádřeno, rovných 549 755 813 888.
Náplní našeho klubu je především turistika, a proto jsme se rozhodli z tohoto závratného čísla ukrajovat kilometry. Za deset let máme v nohách 2 324 km. Před sebou toho tedy máme opravdu ještě hodně.
Zatím jsme objevili 224 přírodních krás v blízkém i vzdálenějším okolí Prahy a poznali jsme 85 překvapivých a málo známých míst našeho hlavního města. Vánice, sníh, mlha, déšť, vedro? Nevadí! Nikdy se nevzdáváme. Překážky překonáváme s hůlkami a vzájemnou pomocí. „Nehýbat se! Nemluvit! Sýýýr!“ Poslušně plníme příkaz Petra, aby se fotky povedly.
A to ještě z každého výletu připravujeme ozvučené video. To si promítáme v klubovně vždy v úterý, kde ještě zbývá čas na výrobu různých drobnůstek pro radost. A naše odměna? Rozpohybované tělo, poznávání, objevování krásy v maličkostech, nevídaná překvapení.
Jsme dobrá parta báječných kamarádů. A to vše s nemalým přispěním naší neunavitelné, nezdolné, prostě správné vedoucí Věry Daňkové. Tak pevný krok do dalších kilometrů. Zdrávi došli.

Klub 813