Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Mlejn ožije masopustním veselím

Masopustní hodování, tematické dílny nebo průvod maškar, to vše můžete zažít od 19. do 21. února ve Mlejně a blízkém okolí. Že nemáte masku a neumíte tančit? Nevadí. Pod vedením Folklorního souboru Lučinka si na nedělních dílnách můžete vyrobit jak masku, tak hudební nástroje, aby vás bylo v průvodu pořádně vidět a slyšet, nebo se naučit tradiční masopustní písně a tance a v úterý si pak bez ostychu zazpívat nebo třeba zatančit s Medvědem.
V pondělí se masopustní veselí přesune do restaurací Mlejn a Staré kino. Na jídelním lístku vás po celý týden budou čekat tradiční i netradiční zabijačkové pochoutky jako jitrnice, prejt, ovar nebo zabijačkový guláš. Ve Spolkovém domě si v pondělí kromě hodování můžete také zatančit. Kapela Já a On zahraje k tanci i poslechu od 18 hodin.
Oslavy vyvrcholí v úterý 21. února maškarním průvodem, který vyjde v 17 hodin z Centrálního parku (hřiště u sovičky). Společně s chůdaři z divadla 100 opic, maskami, muzikou a tanečníky z Lučinky se vydáme ke Mlejnu, kde průvod zakončí masopustní taneční pásmo, symbolické pochování basy a vyhlášení nejlepší masky.
Program maškarního úterý je zdarma, více informací a vstupenky na masopustní dílny a sobotní taneční zábavu najdete na www.mlejn.cz.

Program:

Neděle 19. února – Masopustní dílny v KD Mlejn

Pod vedením Folklorního souboru Lučinka si na nedělních dílnách můžete vyrobit masopustní masku a hudební nástroj, aby vás bylo v průvodu pořádně vidět a slyšet. Naučíte se také tradiční masopustní písně a tance a v úterním průvodu si pak bez ostychu můžete zazpívat nebo třeba zatančit s Medvědem.

  • 15.00 – 17.00 Vyrob si masku, foyer
  • 15.00 – 17.00 Vytvoř si hudební nástroj, foyer
  • 15.00 a 16.00 Zatanči si masopustní tanec, hlavní sál

Výtvarná a hudební dílna bude otevřena po celou dobu v čase od 15 do 17 hodin.
Taneční dílna začíná v 15.00 a 16.00, délka dílny je 30 minut.

Pondělí 20. února – Masopustní hody a taneční zábava

Tradiční masopustní menu v restauracích Mlejn s Staré kino. Ve Spolkovém domě zahraje od 18 hodin kapela Já a On. Vstupné dobrovolné.

Úterý 21. února – Průvod masek

Masopustní průvod s chůdaři z divadla 100 opic, živou muzikou a tanečníky z Folklorního souboru Lučinka zamíří v 17.00 z Centrálního parku (hřiště u sovičky) ke Mlejnu. Čekají nás čtyři zastavení věnovaná masopustním tradicím a závěrečné masopustní taneční pásmo, pochování basy a vyhlášení nejlepší masky před restaurací Mlejn. Zdarma.

Eva Roškaňuková