Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Novoroční koncert hudebního oddělení

V DDM Stodůlky jsme si prodloužili vánoční náladu, a to Novoročním koncertem hudebního oddělení, který se konal 11. ledna v Emauzském opatství, jež hudební koncert hostilo už poněkolikáté.
Během večera plného slavnostní nálady se na podiu vystřídaly téměř všechny úseky hudebního oddělení, což v konečném součtu bylo celkem 160 hudebníků a zpěváků.
Bylo tak možné si poslechnout vánoční i jiné písně, flétny, kytary, nesmělo chybět ani ukulele. Nedílnou součástí hudebního oddělení jsou i pěvecké kroužky. Se zatajeným dechem jsme si poslechli vystoupení našich nejmenších zpěváků Zpívání pro nejmenší i jejich starších kamarádů Zpívání pro starší, na podiu se představily i obě oddělení dětského pěveckého sboru Stodůláček. Velkou premiéru zažil nově vzniklý pěvecký sbor pro dospělé, pro který to bylo první veřejné vystoupení.
Děkujeme všem velkým i malým návštěvníkům, kteří nám svou přítomností na koncertě pomohli vytvořit skvělou atmosféru, všem účinkujícím za jejich přípravu na tento koncert a lektorům za jejich neúnavné nasazení, se kterým se věnují malým i větším zpěvákům a hráčům. Jsme rádi, že hudba tak může být důležitou součástí světa dětí i dospělých.

Marie Haklová