Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Britskou čtvrť zdobí park s vodopádem

Nový odpočinkový park s dětským hřištěm, vzrostlými stromy, květinovými záhony a několika vodními prvky byl 4. srpna slavnostně otevřen v Britské čtvrti, části tzv. Západního Města, tedy oblasti na západ od Jeremiášovy ulice, které se stává nejzelenější novou čtvrtí Prahy. Symbolickou pásku společně přestřihli starosta David Vodrážka a Michal Kocián, předseda představenstva společnosti FINEP, která je investorem parku i celé Britské čtvrti. Na ploše parku o rozloze 10 000 m2 jsou odpočinkové zóny, stojany na kola a unikátní schody s osvětleným vodopádem.


„Díky parku se moderní sídliště stává něčím víc, než pouhou noclehárnou,“ řekl starosta David Vodrážka. „Může se stát skutečným domovem, kde lidé rádi tráví i svůj volný čas a v parku nebo na hřišti se setkávají se svými sousedy, mnohdy novými přáteli.“

„Pro nás je rozvoj nové městské čtvrti v Praze 13 příkladem spolupráce mezi soukromým investorem a městskou částí, i veřejným zájmem,“ oceňuje předseda představenstva FINEPu Michal Kocián. Nový parčík najdete jen pár metrů od západního výstupu ze stanice metra Stodůlky.

Samuel Truschka