Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Dobrý anděl nepomáhá jen dětem

Nadace Dobrý anděl pomáhá nejen dětem, ale také onkologicky nemocným rodičům. V současné době jich dárci jejím prostřednictvím podporují 439. Každý měsíc nadaci Dobrý anděl zažádá o finanční příspěvek více než 20 nových rodin s nezaopatřenými dětmi, v nichž onemocněl jeden z rodičů rakovinou. Finanční pomoc jich však potřebuje mnohem více. Ne každý o této možnosti ví.

S vážnou diagnózou přichází pokles příjmu rodiny a zároveň se objevují nové výdaje spojené s léčbou. 85 % rodin, v nichž onemocní rodič, se neobejde bez finanční pomoci rodiny, přátel, neziskových organizací či zadlužení.

Dobří andělé pomáhají rodinám, které zasáhla vážná nemoc, pravidelně každý měsíc v průběhu léčby i určitou dobu po jejím ukončení. Vše, co v jednom měsíci nadace vybere, rovnoměrně rozdělí mezi počet rodin. Ty z příspěvků hradí jak výdaje spojené s léčbou, tak i běžný chod domácnosti.

Máte ve svém okolí rodinu, které by Dobří andělé mohli pomoci? Doporučte jim, aby se na nadaci obrátili. Pravidelné příspěvky usnadní rodině zvládnout těžkou situaci a minimalizovat dopad nemoci na jejich děti. Více informací o pomoci rodičům najdete na webové adrese www.dobryandel.cz/pomahame-rodicum.

„V Praze 13 Dobří andělé pomohli například rodině pana Františka a Šárky, kteří se potýkali s onkologickým onemocněním,“ říká Markéta Křížová z nadace Dobrý anděl. „Pravidelná pomoc zamířila už ke 4 rodinám z třináctky. Zároveň odhadujeme, že více než 100 obyvatel této městské části prostřednictvím Dobrého anděla pravidelně přispívá na pomoc rodinám v tísni. Velmi za to děkujeme“.

-red-