Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Benefiční koncert pro Včelín Ořech

Včelín Ořech – ekocentrum zaměřené na včely a včelařství, 5. června zcela zničil požár. Unikátní prosklený včelín sloužil především školám, školkám a veřejnosti k poznávání včel, jejich života a obrovského přínosu pro lidstvo i přírodu. Ze světového unikátu zbyly jen čtyři ohořelé stěny.

Ve čtvrtek 19. září se bude konat Benefiční koncert Jaroslava Samsona Lenka a 100 % ze vstupného bude věnováno na obnovu vyhořelého Včelína Ořech. Doprovodný program začne od 16.00, samotný koncert od 19.00. V doprovodném programu se můžete těšit na volně otevřené Muzeum medu a českých Vánoc, ochutnávky medu a medoviny, zahradní golf, prohlídku aktuálního stavu obnovy včelína, ukázku hasičské techniky ořešských hasičů, kteří pomáhali hasit požár, v 18.00 začne „předkoncert“ vynikající bluegrassové skupiny Corbel Brothers z Unhoště...

Vstupenky si můžete rezervovat na vcelinorech@gmail.com. Vstupné je 350 Kč/os (ale chcete-li přispět na obnovu včelína více, budeme rádi), děti do 12 let v doprovodu dospělých mají vstup zdarma. Místa nejsou číslována. Vstupenky budou k dostání na místě konání koncertu – v areálu včelína a muzea v Ořechu, ulice K Ovčínu 325. Aktuální informace na www.vcelinorech.cz. Už nyní děkujeme všem za pomoc. Například městské části Praha 13, která nám na obnovu včelína poskytla dotaci ve výši 20 000 Kč.

Vladimír Glaser