Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Linkou 266 nově do většiny škol

Od 2. září dojde na základě požadavku naší městské části ke změně trasy školní autobusové linky 266. Cíl linky zůstane stejný, ale v úseku mezi Řeporyjemi a Ovčím hájkem pojede jinou trasou, s větším zásahem na školy na území MČ Praha 13.

Linka 266 do letošního června jezdila z Řeporyj ulicí Smíchovskou a Jeremiášovou na Ovčí hájek resp. do Nových Butovic. Od září pojede trasou přes Stodůlky a Mládí, přičemž zvládne v Praze 13 obsloužit větší množství škol. Školní linka 266 bude vedena po své stávající trase až do zastávky Raichlova. Dále pojede přes Amforovou, Luka, Kovářovu, Mládí, Novou kolonii na Hůrku, přes Polikliniku Lípa a Nové Butovice a skončí na Ovčím hájku. Tím může školní autobus sloužit většímu množství dětí při cestě do škol. Zastávka Amforová je v blízkosti FZŠ Brdičkova a ZŠ Bronzová, zastávka Luka zajišťuje spojení pro děti z FZŠ Trávníčkova, zastávka Kovářova – KD Mlejn slouží dětem ze ZŠ Kuncova a přilehlému gymnáziu Mezinárodních a veřejných vztahů, zastávka Mládí je u stejnojmenné ZŠ Mládí, zastávku Hůrka mohou využívat děti směřující na gymnázium Jaroslava Heyrovského, následující zastávka Poliklinika Lípa je u FZŠ Mezi Školami a konečná zastávka Ovčí hájek, kterou obsluhuje linka 266 i nyní, leží u FZŠ profesora Otokara Chlupa. Na tuto zastávku přijede autobus nově ve směru od Nových Butovic, takže děti cestou do školy nemusí překonávat po mostě Jeremiášovu ulici.

Takto bude linka 266, určená primárně dětem, sloužit při ranní dopravě dětí do škol ve všech dnech školního vyučování. Odjezd autobusu z Řeporyjského náměstí bude v 7.30 a příjezd na konečnou zastávku Ovčí hájek v 7.48. Odpolední spoje linky 266 pojedou ve stejné trase jako dosud. Věříme, že s uvedenými změnami budete spokojeni. 

David Zelený, místostarosta