Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Hokejbalisté Kert Parku jsou počtvrté v řadě mistrem ČR

Letošní hokejbalová sezona je u konce a počtvrté v řadě se jejím vítězem stal tým z pražských Lužin HC Kert Park Praha. Cesta za čtvrtým titulem však byla ovlivněna pandemií covid-19. Loňská sezona 2019/2020 byla na jaře 2020 předčasně ukončena a ačkoli ta letošní 2020/2021 začala řádně v září 2020, po šesti odehraných kolech byla přerušena. Hokejbalisté se na hřiště dostali až po více než půl roce v květnu letošního roku.

Po dlouhých vyjednáváních bylo rozhodnuto, že se letošní sezona odehraje ve zkráceném režimu. Pražané tak v základní části sehráli s každým soupeřem pouze jedno utkání. Týmu se i přes vynucenou pauzu dařilo a po základní části skončil na druhém místě.

V play-off, které se hrálo pouze na dva vítězné zápasy, svěřenci trenérů Davida Kuny a Milana Jelena nejprve vyzvali Most. Oslabený soupeř v obou utkáních tahal za kratší konec a tak Kert Park postoupil po dvou celkem jasných vítězstvích 8:2 a 4:1 dále.

Vyzyvatelem v semifinále byli hráči Hradce Králové. Ti překvapivě vyřadili ve čtvrtfinále Kladno, které vyhrálo základní část extraligy. Kert Park však byl pro hradecké Piráty příliš tvrdý oříšek. Lužinští hokejbalisté ovládli obě dvě utkání v poměru 5:2 a 10:4.

Ve finále se opakoval souboj z roku 2018, kdy se do boje o titul probojovaly Pardubice. Série přinesla zajímavou zápletku. První utkání, které se hrálo v Praze na Lužinách, totiž vyhráli 3:4 v samostatných nájezdech hostující hráči Pardubic. Odveta na východě Čech už ale byl jiný šálek kávy. Kert Park podal výrazně zlepšený výkon a po výhře 5:1 tak bylo jasné, že se o mistru rozhodne ve třetím utkání v Praze.

Touhu po čtvrtém titulu v řadě měli Pražané obrovskou a o jeho zisku víceméně rozhodli v úvodu utkání. V čase 2:54 totiž na světelné tabuli svítilo již skóre 3:0. Kert Park celé utkání kontroloval a po konečné výhře 6:2 tak slavil zisk čtvrtého titulu v řadě.

David Kuna