Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

KALENDÁŘ AKCÍ - ZÁŘÍ 2021

Pondělí 3. 5. – pátek 15. 10.

Exkurze do bylinkové zahrádky Magdalény Dobromily

Kemp Drusus Třebonice

Možnost tematických programů a školních i individuálních exkurzí do bylinkové zahrádky s certifikátem „Přírodní zahrada“ v Třebonicích. Všechny zájemce prosíme o objednání předem u M. D. Staňkové na tel. 775 690 806. Poradenství a prodej knih a léčivých obrázků bylin. Ve vašem okolí je možnost domluvit botanickou poznávací a ochutnávací vycházku na přání.

Více na www.bylinkypromaminky.blogspot.cz.

Sobota 4. 9. • 10.00 – 19.00

Psí den

Centrální park

Všichni psí nadšenci pozor! V Centrálním parku se bude konat již 5. ročník Psího dne. Můžete se těšit na soutěže pro naše čtyřnohé přátele, jako jsou psí dostihy nebo skok do výšky. Rekordy z minulých ročníků je totiž třeba překonávat. A protože fandění je nedílnou součástí každého závodu, přijďte pejsky podpořit i pokud se závodu nezúčastníte! Letos nebude chybět sraz ras – vezměte tedy své mopsíky, jezevčíky, bulteriéry i dobrmany... Nejen že se potkáte s majiteli stejných ras a můžete si vyměnit pár dobrých rad, ale chystáme pro vás i malou soutěž. Součástí programu je i řada naučných a informativních přednášek. Dozvíte se například, jak poskytnout pejskovi první pomoc, co dělat, když se váš chlupáč otráví nebo přehřeje, nebo co by mělo být v každé psí lékárničce. Návštěvníky jistě potěší úžasná bull show s přednáškou Daniela Žďárského z Lucky Bull teamu. Myslíme i na chlupáče, kteří své majitele ještě hledají. Na Psím dni s Prahou 13 můžete adoptovat pejsky z útulků. Vstup i zápisné do soutěží zdarma. Více informací najdete na www.psiden.cz.

Úterý 7. 9. • 14.00 – 16.00

Retrokavárna

Kulturní dům Mlejn, Kovářova 1615/4

Po roční přestávce se budou moci senioři opět sejít v Retrokavárně. Na programu bude tentokrát zajímavá přednáška paní Hany Havlové - bývalé diplomantky, vysokoškolské pedagožky, na téma Jak odcházeli Češi do Ameriky. Podmínky pro konání Retrokavárny se budou řídit aktuálními opatřeními vyhlášenými Ministerstvem zdravotnictví ČR. Vzhledem k omezenému počtu míst je nutné si vytvořit rezervaci na telefonním čísle 235 011 625 nebo 235 011 451. Další setkání se uskuteční v úterý 5. října.

Úterky 7., 14., 21. a 28. 9. • 16.00 – 19.00

Ukázkové hodiny tenisu zdarma

Základní škola Klausova, Velká Ohrada

Tenisová škola Tallent pořádá už více než dvacet let tenisové kroužky pro všechny holky a kluky od 4 let až po střední školu. Kurzy jsou rozděleny na dvě pololetí - I. pololetí letos zahájíme 4. října. Ukázkové tréninkové hodiny proběhnou ve třech skupinách, každá je pro jinou věkovou kategorii. Případní zájemci se proto na konkrétním čase domluví na telefonním čísle 777 260 262.

Více na tel. 777 260 262, 603 527 172, další informace a přihlášky získáte na www.tallent.cz.

Středa 8. 9. • 17.00

Veřejné fórum 2021

Obřadní síň radnice Prahy 13, Slunečním nám. 13.

Místní Agenda 21 si vás dovoluje srdečně pozvat na již 8. Veřejné fórum, které je určeno pro občany Prahy 13. Fórum je příležitost veřejně se vyslovit k tématům, která jsou pro vás důležitá a zaměřit se na ně. Využijte možnosti přispět k rozvoji naší městské části a aktivně se na něm podílet. Fórum se koná za účasti vedení městské části a členů místní Agendy 21. Kapacita je z důvodu vládních nařízení omezena, prosíme, rezervujte si místo na tel. 235 011 271 nebo na e-mailu: marsalovaa@praha13.cz.

Středa 8. 9.

Megabajty - bez nich už to nepůjde

FZŠ Trávníčkova, Trávníčkova 1744

Přemýšlíte o vhodné volnočasové aktivitě nebo kroužku, který bude vaši ratolest bavit a zároveň se při ní naučí spoustu důležitých věcí pro budoucí život? Přihlaste ho k nám na kroužek programování nebo robotiky! Přijďte na Megabajty, tedy na den otevřených dveří a my vás světem našich kroužků provedeme. Více informací a seznam nabízených kroužků najdete na www.tib.cz.

Sobota 11. 9. • 10.00

Beachvolejbalový turnaj 100+

Areál beachvolejbalových kurtů, ul. Ovčí hájek, Nové Butovice

Městská část Praha 13 pořádá ve sportovním areálu v Nových Butovicích 8. ročník beachvolejbalového turnaje 100+ . Turnaj je určen pro smíšené sportovní dvojice, kdy součet věku obou hráčů musí letos dosáhnout minimálně 100 let. Na turnaji může nastoupit maximálně 20 dvojic. Bližší informace a přihlášky na tel. 607 613 652 nebo na matysekj@praha13.cz. Pitný režim a občerstvení zajištěno v areálu sportoviště. Putovní pohár pro vítěze a věcné ceny jsou připraveny.

Sobota 11. 9. • 11.00

Ohrada Food Festival

Ohradské náměstí, Velká Ohrada

Ohrada Food Festival, připomínající svou velikostí vesnická posvícení, nabízí jedinečné kulinářské zážitky. Již poosmé se zde představí špičková pražská gastronomie. Jak říkají pořadatelé: „Ohradský food fest je jediný pražský gastronomický festival, kde všechny účastníky vybíráme osobně a na základě vlastní zkušenosti s jejich kuchyní.“ Na své si na tomto festivalu spřátelených pražských podniků přijdou i děti – v dětské zóně najdete skákací hrad, malování na obličej a další. Záštitu nad festivalem tradičně převzal starosta David Vodrážka. Více informací naleznete na webové stránce www.ohrada-food-fest.cz a facebooku https://www.facebook.com/ohradafoodfest.

Pondělí 13. – čtvrtek 16. 9.

Budoucnost Slunečního náměstí

Sluneční nám., Nové Butovice

pondělí 13. – čtvrtek 16. 9.

Institut plánování a rozvoje hl. města Prahy (IPR) vám po zapracování komentářů od veřejnosti představí upravený návrh architektonicko-urbanistické studie Slunečního náměstí, jejího okolí i pěší třídy. S výstupy a samotným návrhem vás seznámíme v rámci informačního kontejneru, který bude umístěn na Slunečním náměstí.

pondělí 13. – čtvrtek 16. 9.

Rádi bychom vás pozvali na výstavu návrhu architektonicko-urbanistické studie Sluneční náměstí a pěší korzo Seydlerova, kterou si budete moci prohlédnou v prostoru před Úřadem MČ Praha 13 na Slunečním náměstí. Během výstavy bude mít veřejnost možnost také hlasovat on-line i přímo v kontejneru o podnětech vyplývajících z dotazníku z letošního jara k náplni ZUŠ a městské zástavby.

úterý 14. 9.

V rámci kontejneru bychom vás od 18.00 hodin rádi pozvali na komentovanou vycházku vedenou IPR Praha za účasti architektů ze studia zpracovatele – ARCHUM architekti.

Více na www.iprpraha.cz/slunecni-namesti.

Sobota 18. 9. • 8.30

Butovický rohlík 2021

Centrální park

Městská část Praha 13 a Triatlon sportklub Praha vás srdečně zvou do Centrálního parku na tradiční cyklistický závod pro všechny věkové kategorie, který se koná u příležitosti Evropského týdne mobility. Sraz cyklistů a běžců bude v 8.30. Na posilněnou všech závodníků nebudou chybět velké koláče s logem MČ Praha 13 a Greenways. Akcí, která se koná pod záštitou místostarostky Marcely Plesníkové, si připomene také dálkovou trasu Greenways Praha – Vídeň.

Sobota 18. 9. • 9.00 – 18.00

Den otevřených dveří

Řeckokatolický chrám sv. Kříže a sv. Heleny ve Stodůlkách

Den otevřených dveří se koná v rámci dokončení výzdoby interiéru chrámu sv. Kříže a sv. Heleny, který stojí při železniční trati nad Bílým Beránkem (zastávka autobusu linky č. 225). Bližší informace podá duchovní tohoto chrámu o. Leo Salvet, e mail: kaple.sv.krize@seznam.cz, tel. 601 209 050. Vstup se psy a fotografování povoleno.

Sobota 18. 9. • 10.00

Super den – promoce absolventů akademie Helppes

Výcvikový areál, Motol (20 metrů od tramvajové zastávky Hotel Golf)

Již devatenáctá slavnostní promoce úspěšných psích absolventů bude letos o to slavnostnější, že Helppes oslaví 20 let svého působení. Na sobotní akci si lidé s postižením převezmou své psí anděly z rukou patronů, kteří projekt Pomoc přichází na čtyřech tlapkách zároveň podpoří svým benefičním vystoupením. I letos patronaci přislíbilo mnoho známých osobností, které organizaci Helppes dlouhodobě podporují – Marta Jandová, Marta Kubišová, Bára Nesvadbová, Zbyněk Drda, Dr. PP, Jakub Kohák, Adam Mišík, Milan Peroutka, Jan Potměšil, Viktor Sodoma, Václav Vydra, Miro Žbirka a další. Návštěvníci se mohou těšit také na ukázky dovedností psích pomocníků v tradičním i netradičním  pojetí. Výtěžek z dobrovolného vstupného bude využit ve prospěch klientů a projektů neziskové organizace Helppes.

Více na www.helppes.cz, www.facebook.com/helppes.

Středa 22. 9. • 16.00 – 19.00

Botanická vycházka za stromy s Magdalénou Dobromilou

Park Cibulka, Praha 5

Na vycházce v parku Cibulka budeme s Magdalénou Dobromilou poznávat léčivé stromy a jejich vůně. Vycházka je pořádána ve spolupráci s KC Vrchlická SONS ČR na Smíchově (www.sons.cz) a je vhodná i pro nevidomé a slabozraké. Sraz je v 16.00 na začátku ulice Nad Hliníkem u zastávky tramvají – Poštovka. Vstupné je 150 Kč. S sebou si vezměte podložku na sezení v trávě a šátek k zavázání očí. Prosíme o potvrzení účasti formou SMS na tel. 775 690 806, majdas@volny.cz.

Sobota 25. 9. • 11.00 a 14.00

Barvám Neutečeš

Start běhů – Centrální park

Chcete zažít nejbarevnější běh svého života? Chcete si užít netradiční den s přáteli, rodinou nebo jen sám pro sebe? Pak se zaregistrujte na již 7. ročník jedinečného běhu Barvám neutečeš. Při závodě, kterého se účastní nejen dospělí běžci, ale i děti, senioři nebo celé rodiny, nejde o čas, ale především o zábavu. Zapomeňte na konkurenci nebo věkové limity, přijďte si prostě užít barevný den. Účastnit se může opravdu každý! Trasa je dlouhá 5 km a lze ji zdolat během či chůzí. Cílem je proběhnout pět barevných zón, v nichž se účastníci nechají zasypat barvami. Nikdo tak nemá šanci barvám uniknout. Součástí akce je i bohatý doprovodný program a tombola. Unikátní barevná vlna se už kromě Ústí nad Labem přelila ulicemi Olomouce, Pardubic a teď to čeká i Prahu 13. Tak neváhejte a zaregistrujte se na www.barvamneuteces.cz/registrace.

Sobota 25. – čtvrtek 30. 9.

Plot knížete Václava

Plot ZŠ Mohylová, Lužiny

Další z cyklu oblíbených výstav žákovských výtvorů v zavařovacích sklenicích na plotě ZŠ Mohylová se bude tentokrát věnovat svatováclavské tematice a životu ve středověku. Těšit se můžete na modely románských rotund, postavičky ve středověkém oblečení a další dětské výrobky, které vás pozvou na procházku středověkým světem.

Čtvrtek 30. 9. • 17.30

Běžím proti násilí

Obora Hvězda, Praha 6

Diakonie ČCE – Středisko křesťanské pomoci v Praze pořádá již třetí ročník charitativního běžeckého závodu Běžím proti násilí. Výtěžek z akce půjde na podporu projektu Stop násilí SOS centra Diakonie ČCE – SKP v Praze, který nabízí terapeutickou pomoc všem, kteří mají potíže se zvládáním agrese a vzteku ve vztazích. Trasa závodu bude dlouhá 5 km a je možné ji zdolat během i chůzí, zúčastnit se mohou děti i dospělí. Trať je přizpůsobena tak, aby ji zvládl každý. Na místě bude zajištěno občerstvení, šatny i hlídání dětí. Registrovat se můžete na www.stopnito.cz nebo přímo na místě. Více informací o běhu najdete na www.behprotinasili.cz, www.soscentrum.cz nebo na Fb https://www.facebook.com/events/848761085527409/.

Pondělí 4. – pátek 15. 10.

Výstava fotografií a koláží Pavla Dosoudila

Atrium radnice, Sluneční nám. 13, Nové Butovice

Zveme vás na výstavu prací fotografa, výtvarníka a kameramana Pavla Dosoudila, člena Asociace profesionálních fotografů České republiky.

Na vernisáži, která se uskuteční 4. 10. v 17.00, zahraje dechové kvinteto Susmusicus.

BOTANICKÁ ZAHRADA HL. M. PRAHY

Trojská 800/196, Praha 7 – Troja

Venkovní expozice je otevřena denně 9.00-19.00, skleník Fata Morgana út-ne a ve státní svátky 9.00-19.00, vinotéka sv. Kláry po–pá 13.00–20.00, so-ne a svátky 11.00–20.00.

Neděle do 3. 10. • 17.00

Hudební procházky

Letošní cyklus se přesouvá do oázy Pivoňkové louky v Horní zahradě. Doporučujeme vstup Pokladnou Sever. Uklidněte mysl a zažijte nedělní podvečer ve společnosti klasické hudby v krásném prostředí zahrady.

Do čtvrtka 23. 9. • 14.00 a 16.00

Prohlídky pro seniory

Poodhalte s námi tajemství jednotlivých expozic a poznejte zajímavé rostliny Botanické zahrady Praha i s jejich příběhy. Komentované prohlídky vás zavedou na nejkrásnější místa venkovní expozice i do skleníku Fata Morgana. Rezervujte si místa na prohlídku co nejdříve, počet míst je omezen!

Do neděle 31. 10.

Ďáblova zahrádka v Ornamentální zahradě

Objevte rozdíl mezi jedem a lékem. V Ďáblově zahrádce můžete obdivovat řadu rostlin, které jsou významnými zdroji léčiv a zároveň se při nevhodném dávkování nebo způsobu použití mohou stát nebezpečným jedem.

Do neděle 12. 9.

Nechte jedy na pokoji aneb Jedovaté pokojovky ve Fata Morganě

V expozici celého skleníku se zaměříme na jedovaté druhy pokojových rostlin. Najdete zde sukulenty, byliny i dřeviny tropického lesa či hor.

Sobota 11. – neděle 26. 9.

Živá krása sušených plodů

Přijďte si k nám užít živou krásu květů a sušených plodů v kontextu dějin aranžování květin a současných trendů ve floristice.

Čtvrtek 23. 9. – neděle 10. 10.

Orchideje – Miniatury a giganti Ekvádoru

Skleník Fata Morgana se opět zaplní podivuhodnými květy orchidejí. Tentokrát se za nimi vydáme do Ekvádoru, který je na tyto rostliny neobyčejně bohatý. Stejně extrémní jako krajina sahající od hladiny moře po trvale zasněžené vrcholy jsou i zdejší orchideje miniaturní i gigantické.

Více informací o veškerých akcích a novinkách najdete na www.botanicka.cz, info@botanicka.cz, tel. 234 148 111.

CZECH PHOTO CENTRE

Seydlerova 2835/4, Nové Butovice

Středa 8. 9. – neděle 5. 12.

Výstava Jen tak jsem šel kolem – Petr Brukner

V září se představí v galerii Czech Photo Centre fotografie umělec, který je především známý jako herec Divadla Járy Cimrmana. Petr Brukner je však všestranný. Jedním z jeho koníčků je fotografování, kterému se věnuje od dětství. Výstava Jen tak jsem šel kolem bude zahájena vernisáží 7. září v 18.00 za doprovodu jazzu Zeman Krampl Quartet. Dále bude v prostorách výstavy 11. října pokřtěna stejnojmenná kniha Vladimíra Kroce o Petru Bruknerovi.

Výstavou Jen tak jsem šel kolem autor tak trochu bilancuje svoji celoživotní fotografickou zálibu. Najdeme zde snímky z cyklů Ulice, Dílo člověka, Dílo přírody a Kamarádi ze zákulisí slavného divadla.

„Ulice je divadlo, kde se odehrávají tisíce scén, které se nebudou nikdy opakovat. Je jen na mně, jak je zachytím, někdy to mohou být jedinečné okamžiky, jindy naprosto banální,“ vysvětluje herec Divadla Járy Cimrmana Petr Brukner, proč fotí zejména všední život.

Součástí výstavy je promítání dokumentárního filmu Život hledáčkem Petra Bruknera od Pavla Bartovského. Na vernisáži zazní jazzová hudba v podání Zeman Krampl Quartet, která zahájí nový projekt pravidelných koncertů Jazz v galerii.

Výstavu můžete navštívit: út-pá od 11.00 do 18.00, so-ne od 10.00 do 18.00. V pondělí je zavřeno.

Kontakty a další informace na www.czechphoto.org.

DŮM DĚTÍ A MLÁDEŽE STODŮLKY

Chlupova 1800

Úterý 14. 9. • 17.00 – 19.00

Nábor do taneční skupiny Dance Friends

Hledáme nové tanečníky do skupiny se zaměřením na Art + street dance ve věku cca 8-15 let. Trochu si spolu zacvičíme a zatančíme, abychom správně rozdělili tanečníky dle schopností a talentu do skupin. Přihlaste se a přijďte na nábor. Více informací na www.ddmstodulky.cz.

Pátek 17. 9. • 15.00 – 19.00

Western

Zveme vás na projížďku Divokým západem po Pacificko-100důlecké železnici plné kovbojů, indiánů, her, soutěží a nezapomenutelných dobrodružství! V Centrálním parku a okolí DDM na vás bude čekat 5 zastávek, kde budou připraveny salóny, rodea, osady, banky i ranče. Vyzkoušíte si hod podkovou, westernové tance, stopování, indiánské hry... Na šesté zastávce U Šerifské hvězdy přímo v domě dětí si potom můžete vyměnit své nasbírané zlato za odměnu a také se dodatečně zapsat do kroužků. O bohatý doprovodný program se postará Divadlo Chůdadlo, taneční skupina Caramelka, kovboj Jimmy a skupina Ecce Uku. Všichni kovbojové nebo indiáni v masce obdrží malý dárek. Vstup zdarma. Akce se koná v rámci Festivalu volného času a Koncepce rodinné politiky MČ Prahy 13. Více na našem webu.

Rodina v akci

Aktivně strávené víkendy s DDM Stodůky pro celou rodinu!

Těšíme se na vás.

Sobota 18. 9.

Sobotní jóga • 8.00 – 9.30

Budeme se věnovat ásanám podporujícím činnost čakry solar-plexu. Pomocí jógové praxe posílíme naši imunitu a dobrou náladu.

Věda Z

Zveme vás na zajímavý workshop. Připravujeme ho jak pro rodiče s dětmi, tak pro děti navštěvující 1. stupeň základní školy. Více na našem webu.

Bodystyling – dospělí • 11.00 –12.30

Komplexní posilování hlavních svalových skupin a závěrečné protažení.

Capoeira Family – rodiče a děti od 4 let • 14.00 – 16.00

Nahlédněte do tajů Capoeiry, která je kombinací tradičního brazilského bojového umění, dech beroucí akrobacie, tance a hudby.

Sebeobrana pro ženy a dívky od 13 let • 14.00 – 17.00

Přijďte a naučte se bránit proti napadení. Praktické využití proti útoku silnějším a větším jedincem.

Více informací na www.ddmstodulky.cz.

ŘÍMSKOKATOLICKÁ FARNOST U KOSTELA SV. JAKUBA ST. VE STODŮLKÁCH

Kovářova 21, Stodůlky

Neděle 5. 9.

Obvyklý pořad bohoslužeb

Začíná platit pořad bohoslužeb během školního roku.

Informace naleznete na www.centrumbutovice.cz.

Středa 8. 9. • 19.00

Setkání rodičů a katechetů

Setkání rodičů, kteří mají zájem o výuku náboženství pro své děti, se uskuteční v Komunitním centru sv. Prokopa.

Pondělí 13. 9. • 19.00

Katechumenát

Zahájení katechezí o víře a katechumenátu. Pravidelné pondělní katecheze o víře, které slouží jako příprava na křest a další iniciační svátosti dospělých, začínají s P. Jakubem Jírovcem v klubovně v přízemí Komunitního centra sv. Prokopa.

Více informací a další akce na www.farnoststodulky.cz.

ZOOLOGICKÁ ZAHRADA HL. M. PRAHY

U Trojského zámku 120/3, Praha 7

V září a v říjnu je otevírací doba od 9.00 do 18.00. Pokladny zavírají půl hodiny před koncem otevírací doby.

Komentovaná krmení a setkání – probíhají o víkendech.

Navštivte zvířata tehdy, kdy jsou nejaktivnější, a odhalte zajímavosti z jejich života. Setkání s oblíbenými zvířaty doplněná poutavým vyprávěním se konají po celý den – stačí si jen vybrat! Venkovní program probíhá jen za hezkého počasí.

Výstavy

  • Galerie Gočárovy domy – F. X. Procházka: První malíř
  • Zoo Praha; Zoo pro hlavní město (od 28. 9.)
  • Terasa před Vzdělávacím centrem - Czech Nature Photo;
  • Milníky z historie Zoo Praha

Hudební procházky

Každou neděli od 13.00 hod. vás zveme do galerie Gočárovy domy na cyklus hodinových koncertů pod širým nebem.

  • 5. 9. – Jan Vent Colegium (J. Rejcha, F. Kramář)
  • 12. 9. – Antonín Rejcha kvintet (J. Haydn, D. Milhaud)
  • 19. 9. – Pražské dechové kvinteto (A. Rejcha, W. A. Mozart)
  • 26. 9. – Hudba Kalich (G. Verdi, B. Smetana)


Neděle 12. 9.

Zooškola pro dospělé na téma Zbavte se fobií

Celodenní program pro předem objednané návštěvníky.

Na zooškolu pro dospělé se mohou přihlásit všichni zájemci starší 18 let.

Neděle 19. 9.

Zoo pro hlavní město

Slavnostní vernisáž výstavy o historii Zoo Praha vycházející z nové stejnojmenné knihy. Živá hudba z 30. let a rozhovory s tvůrci knihy a výstavy. Zahájení ve 13.00 před Galerií Gočárovy domy.

Doprovodný program:

  • 9.00 – 12.30 Soutěžní kvízová stezka: Vyzvedněte si soutěžní lístek, projděte připravenou kvízovou stezkou a zúčastněte se soutěže o jeden z výtisků nové knihy.
  • 9.00 – 16.00 Po stopách historie Zoo Praha – interaktivní hra pro celou rodinu po areálu zoologické zahrady seznamující s bohatou historií zoo.


Sobota 25. 9.

Spolupráce na festivalu Out of Home pro děti z dětských domovů

Série tří workshopů pro předem objednané skupiny z dětských domovů, v rámci nichž se děti dozví nejen o profesích, které stojí za fungováním Zoo Praha a v navazující enrichmentové dílně si samy zkusí vyrobit prvky pro zvířata.

Úterý 28. 9.

Výroční slavnost 2021 – oslava 90 let Zoo Praha

Již devadesátým rokem otevírá Zoo Praha své brány návštěvnické veřejnosti. Za devět dekád své existence prodělala obrovský rozvoj: od malých betonových kotců a ohrad jsme se posunuli k tematickým a prostorným biotopovým expozicím bez viditelných bariér. Seznamte se s tím, co všechno si pro vás Zoo Praha připravila v roce svého devadesátého výročí a zapojte se do oslav i vy! Ochutnejte atmosféru 30. let v Zoo Praha, prohlédněte si dobové dopravní prostředky, stylizujte se do tehdejší módy a rozhýbejte se v rytmu swingové hudby!

Kompletní program, který začíná v 10.15 swingovým tanečním vystoupením a navazujícím workshopem swingového tance (u Vzdělávacího centra) najdete na webových stránkách zoo.

Bližší informace získáte na tel. 296 112 111, pr@zoopraha.cz, www.zoopraha.cz, www.facebook.com/zoopraha.

Kalendář akcí připravila Eva Černá