Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Kempy si všichni užili

Ve spolupráci s DDM Stodůlky (EDU kempy) a ITveSkole (Letní výzva) proběhly poslední týden v červenci v naší FZŠ Trávníčkova letní kempy. Zúčastnilo se jich přes osmdesát dětí. Každá skupina lektorů (pedagogický personál byl zajištěn naší školou) měla připravený pro děti zábavný program se spoustou zážitkových aktivit a výletů.
Tým nejstarších dětí zvládl za neuvěřitelných pět dní procestovat celý svět. Děti putovaly z Londýna do Francie, Itálie, Egypta, Indie a Ameriky. Cestou poznávaly tamější země, ve kterých je čekaly zábavné úkoly, hry a výlety.

Tým 4. a 5. tříd zaměřil většinu svých aktivit na prohloubení přátelských vztahů mezi dětmi a opětovné začlenění se do kolektivu. Kromě hudebně-anglických dílen, čtenářských dílen a jazykových her podporujících rozvoj slovní zásoby a schopnost vyjadřování, se děti vydaly do arboreta u Prokopského údolí, Zoo koutku v Chuchli, Muzea strašidel a pověstí nebo sportovního centra v parku Gutovka.
Další tým dětí se rovněž zaměřil na prohloubení sociálních vazeb mezi dětmi. Ty se lektoři snažili podpořit prací ve skupině a několika naučnými výlety. V rámci procvičování se inspirovali metodou Učíme se venku, při které si děti mohly procvičit matematiku, různé mluvnické kategorie a také se vrátit k několika tématům z předmětu Člověk a jeho svět.
Nejmladší týmy složené z prvňáčků a druháků zaměřily své aktivity na komunikaci, kooperaci a praktické využití teoretických znalostí nabytých během školního roku. Děti soutěžily, poznávaly nová místa i sebe navzájem. Vyzkoušely si bezpočet zajímavých výzev, nechyběly soutěže, prozkoumávání nových míst v Praze, jakými jsou například chuchelský Zookoutek, park Gutovka nebo Muzeum fantastických iluzí.
Všichni si celý týden náležitě užili :-).

Ilona Žďárská, zástupkyně ředitele