Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Dívky z Prahy 13 míří na Mistrovství světa

Předposlední květnový víkend ve sportovní hale Oáza na Praze 4 patřil soutěžím v akrobacii na tyči a na kruhu. Soutěže již tradičně finančně podpořila MČ Praha 13.
V pátek 20. května nejprve proběhla kvalifikační soutěž Czech Pole Sport Open 2022, kde elitní soutěžící bojovali o postup na IPSF Mistrovství světa v Pole a Aerial Sports, které se bude konat v říjnu ve Švýcarsku. Z Prahy 13 se z prvních míst kvalifikovaly Barbora Čaloudová a Ester Prokopová v disciplíně Pole Sport Dvojice Novice (10-14 let) a také Viktoria Korabelnikova v disciplíně Aerial Hoop Senior Women. Ze studia Pole Heaven, které sídlí v Praze 13, je navíc doprovodí ještě Alex Kalousová, Ladislava Mašatová, Alena Maroušková a Denisa Chlustinová.
O víkendu potom proběhla soutěž Czech Pole Championship 2022 pro amatérské a profesionální kategorie, kde Barbora i Ester soutěžily ještě sólo v kategorii Junioři A Profesionálové. Ve velké konkurenci Ester obhájila zlatou medaili a Barbora se umístila na krásném 3. místě. Studio Pole Heaven zaznamenalo řadu dalších skvělých výsledků zejména v kategoriích Ženy Amatérky nebo Masters 40+ Profesionálky, kdy kompletní stupně vítězů obsadily kurzistky tohoto studia. Kompletní výsledky naleznete na www.czechpolesport.cz a www.czechpolechampionship.cz.

Daniela Čaloudová