Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Místní oddělení policie v Běhounkově

Požár kontejneru

V pondělí 10. ledna byli policisté krátce před půlnocí přivoláni k požáru ve Stodůlkách. Neznámý pachatel v křižovatce ulic K Zahrádkám a K Lužinám zapálil kontejner na tříděný odpad. Hasiči bezprostředně poté oheň uhasili a zabránili dalšímu rozšíření. Majiteli vznikla škoda za bezmála deset tisíc korun. Policisté nyní pátrají po neznámém pachateli, který se dopustil trestného činu poškození cizí věci, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

Jezdil kradeným autem

Ve čtvrtek 20. ledna při běžné silniční kontrole zastavila hlídková služba v Butovicích osobní vozidlo a kontrolou v evidenci zjistila, že bylo odcizeno na konci loňského roku v centru Prahy. Třiadvacetiletý řidič byl na místě zadržen. Vozidlo mělo poškozenou spínací skříňku a pro startování řidič použil vytržené dráty.

Zloděj přistižen při krádeži

Téhož dne došlo ke krádeži zboží v obchodě s nábytkem ve Stodůlkách. Krátce před zavírací dobou odcizil muž v oddělení doplňků do domácnosti věc v hodnotě několika set korun. Při krádeži byl přistižen pracovníky bezpečnostní agentury. Dopustil se přestupku a policisté věc na místě vyřešili uložením blokové pokuty.

pprap. Eva Kropáčová
preventivně informační oddělení, PČR - Krajské ředitelství policie