Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Třeboničtí bilancovali a trénují

Valná hromada SDH Třebonice se konala 15. ledna. Zástupci sboru, zásahové jednotky, sportovních družstev, kroužkuMladých hasičů, kroužku rybářů, Revizní komise a hospodářka seznámili členy a hosty s činností za uplynulý rok. Valná hromada schválila plán práce na rok 2011 a zvýšení členských příspěvků na rok 2012. Na závěr byla předána putovní soška Hasič – šikula. Letos ji získal Lukáš Bican, který si při nočních útocích popletl terč s halogenem. Družstvo žen zároveň vyzvalo sportovní družstvo mužů na souboj v požárním útoku CTIF, který proběhne v létě na oslavách 115 let založení sboru.
Den poté jsme na soutěži Vytrvalý dobrák dosáhli dobrých umístění. Kluci vybojovali 1. místo, ženy A 2. místo, ženy B 4. místo a zásahová jednotka 3. místo. Největší obdiv si zaslouží Danuška Cveklová a Petr Shrbený, kteří soutěžili i v kategorii nad 55 let, kde se jim také dařilo a Danuška skončila na 1. místě.
Na začátku února čekalo chlapy ze zásahovky kácení 30 let starého smrku, který se při větru nebezpečně nakláněl. Za tři hodiny byl strom na zemi a nařezaný na menší části. Byla to první letošní akce. Doufáme, že výjezdů a cvičení bude letos více, nejlépe však samozřejmě bez jakýchkoli zranění.
Děti se stále připravují na 1. kolo v uzlování ve Kbelích. Největší naděje vkládáme do týmu dorostu, který má dost natrénováno a má tedy šanci na dobré umístění, tedy pokud nepokazí testy.Muži mají stále zimní individuální přípravu, ženy naopak zvolily kolektivní trénink a k posilovně přidaly ještě lekce alpinningu.

Monika Malá, SDH Třebonice