Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Z policejního deníku březen 2016

  • Neznámý pachatel dne 31. ledna ve 23.30 hodinvyužil nepozornosti oznamovatele při jeho cestovánív metru a v době, kdy souprava metra stála ve stanici Luka mu z ruky vytrhl mobilní telefon a před odjezdem soupravy utekl z vagonu. V oznámení poškozený uvedl stanici a přesný čas, kdy ke krádeži došlo,i popis pachatele. Tak jsme mohli prakticky obratem získat kamerový záznam, ze kterého můžeme při dalším šetření vycházet.
  • V noci z 30. na 31. ledna rozbil nezjištěný pachatelsklo ve dveřích spolujezdce Škody Fabia zaparkovanév Herčíkově ulici a odcizil z  vozidla airbag. Škoda vzniklá odcizením airbagu byla stanovena oznamovatelemna 15 000 Kč, škoda poškozením vozidla byla vyčíslena na 5 000 Kč.
  • Dne 22. ledna kolem 17. hodiny využil nezjištěný pachatel nepozornosti nakupující ženy a zmocnil se její kabelky, zavěšené na nákupním vozíku, ze kterého překládala zboží do své pojízdné tašky. Kabelku s peněženkou, finanční hotovostí, osobními doklady a mobilním telefonem odcizil a způsobil tak oznamovatelce škodu ve výši 3 000 Kč.
  • Dne 17. ledna v prodejně nábytku využil nezjištěný pachatel roztržitosti poškozeného, který si na vystaveném nábytku zapomněl svůj odložený mobilní telefon Samsung v hodnotě 5 000 Kč, a telefon mu odcizil.

Za MOP Stodůlky npor. Jaroslav Vondra