Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Václav Neckář zazpívá pro Mathildu

Tradicí, na které si možná nejvíce zakládá patronka Nadačního fondu Mathilda hraběnka Mathilda Nostitzová, se staly benefiční koncerty ve Stavovském divadle. Ve středu 5. dubna od 19.00 se uskuteční již sedmý ročník v řadě.

Hlavním hostem večera je Václav Neckář se skupinou Bacily, své umění předvedou také Raven a James Risdon. Oba jsou velmi talentovaní nevidomí hudebníci. Celým večerem bude provázet Eva Holubová. Všichni sólisté vystoupí bez nároku na honorář.

Výtěžek z koncertu poputuje na výchovu a výcvik vodicích psů pro nevidomé. Přijďte podpořit tento unikátní projekt. Pomůžete dobré věci! Vstupenky si můžete zakoupit v pokladnách Národního divadla.

Nadační fond Mathilda vznikl v roce 2010 a jeho posláním je podpora osob s těžkým zrakovým postižením. Vyhledává, podporuje a realizuje smysluplné projekty, které těmto lidem usnadňují život. Zabývá se také výchovou a výcvikem vodicích psů, kteří se pro mnohé z nich stávají nepostradatelnými pomocníky. Vytváří i různé kulturní aktivity umožňující seberealizaci mladých nevidomých umělců.

-red-