Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

V denním stacionáři se klienti nenudí

Předvánoční a vánoční čas klienti denního stacionáře prožili v poklidném tempu s cílem si co možná nejvíce vychutnat toto krásné a jedinečné roční období. Zhoršená epidemiologická situace nám nedovolovala uspořádat žádné předvánoční společenské ani kulturní setkání, a tak klienti využili volný čas na výrobu vánočních dárků pro své blízké a na pečení několika druhů cukroví. S velkou oblibou se klienti věnovali poslechu i zpívání vánočních koled, které nám také před Vánoci přišli před okna denního stacionáře zazpívat žáci několika základních škol z Prahy 13. Tento spontánní akt byl velmi milý a naši klienti vždy ocenili snahu, se kterou se žáci do vystoupení zapojili.

Novoroční období se neslo v duchu tréninku mozkových „závitů“. S klienty jsme se zaměřili na trénink paměti z oblasti pražské městské hromadné dopravy a pražského metra, dále jsme si povídali o zeměpisných zajímavostech Prahy a jejího okolí. Každé pondělí absolvují naši klienti také lekce tréninku paměti pod vedením odborné lektorky paní Tačovské z obecně prospěšné společnosti Právě teď!.

Poslední dva týdny jsou zraky především mužských návštěvníků denního stacionáře upřeny ke sledování zimních olympijských her. Mezi nejoblíbenější sporty našich klientů patří hokej, rychlobruslení a lyžování. Dámská klientela ráda a pravidelně sleduje olympijské soutěže v krasobruslení.

Kreativního ducha klienti projevili při výrobě srdíček při příležitosti oslavy svátku zamilovaných, který spadá na 14. února.

Martina Cveklová