Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Czech Aerial Hoop Open 2024

Více než 140 soutěžních vystoupení měli možnost diváci zhlédnout během víkendu 27. a 28. ledna 2024 v KD Mlejn. S finanční podporou MČ Prahy 13 se tu konal druhý ročník soutěže ve sportovní akrobacii na závěsném kruhu Czech Aerial Hoop Open 2024. Soutěž byla otevřena také sportovcům ze zahraničí, kromě soutěžících z celé České republiky zaznamenala hojnou účast sportovců z Polska a Slovenska. Více než 60 % soutěžících tvořily mládežnické kategorie. 

Jako první odstartovala soutěž kategorie Děti 6–9 let, následovali Junioři A Amatéři 10–13 let, kde se mimo jiné představila také Barbora Čaloudová z Prahy 13. Ta nadchla porotu zejména čistým provedením své soutěžní choreografie, a odnesla si tak diplom za nejlepší provedení a také zlatou medaili.

V průběhu víkendu se pak představily i další kategorie rozdělené podle věku a také podle výkonnostní úrovně na Amatéry, Profesionály a nejvyšší Elitu. Kromě sólových vystoupení viděli diváci také dechberoucí výkony dvojic, a to jak juniorských, tak dospělých. 

Odbornou porotu nejvíce uchvátilo vystoupení Sophie Powell z pražského studia Pole Heaven v kategorii Junioři B Elite, která kromě zlaté medaile získala všechny tři diplomy – za nejlepší provedení, nejlepší technický výkon i za nejlepší umělecký dojem.

 „Jakmile dokončíme postprodukční práce, vrhneme se na organizaci prvního ročníku soutěže Czech Aerial Hoop Art 2024 – obdobu soutěže s důrazem na uměleckou stránku s možností využít ke ztvárnění příběhu rekvizity, která proběhne 29. a 30. června 2024 v KD Mlejn,“ uvádí Zuzana Klokočníková, organizátorka soutěže. 

Daniela Čaloudová