Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Program Klubu Mlejn

KD Mlejn, z.ú., Kovářova 1615/4, 155 00 Praha 5 • Recepce: v pracovní dny od 14.00 do 18.00 (mimo školních prázdnin) • Pokladna: vždy hodinu před představením • E-mail: info.mlejn@gmail.com • Web: www.mlejn.cz • Grant poskytla městská část Praha 13

KONCERTY

Čtvrtek 7. 3. 19.30 Epydemye

Jihočeská folková a folkrocková skupina Epydemye si posluchače napříč generacemi získává svou pozitivní a živelnou koncertní energií a písněmi, které otevírají zajímavá témata. Je považována za jednu z nejosobitějších kapel na současné folkové/písničkářské scéně, o čemž svědčí i ocenění Anděl. Obsazení kapely, jejíž ambicí je pozitivně nabíjet posluchače, je: Lucie Vlasáková (zpěv, kontrabas), Mirek Vlasák (zpěv, kytary), Honza Přeslička (zpěv, kytary) a Tomáš Hobzek (bicí).

Pátek 15. 3. 19.30 Jiří Pavlica & HRADIŠŤAN

Ojedinělé seskupení s vysokou uměleckou i interpretační úrovní, nezvykle širokým žánrovým záběrem a netradičním repertoárem, který v počátcích vycházel zejména z lidové tradice. Ojedinělá možnost slyšet Hradišťan v komorním, téměř rodinném prostředí, tentokrát i s možností napsat si o písničku. Tato přání můžete posílat e-mailem na david.burda@centrum.cz.

DIVADLO

Pátek 8. 3. 19.30 Divadlo D13: Laurent Baffie: Tik Tik - premiéra

MUDr. Stern je světově uznávaný psychiatr na choroby obsedantní neurózy neboli tiků.

Velice zřídka zavítá ordinovat také do své rodné Francie, kde se pacienti musí objednat několik měsíců dopředu. V čekárně se setkává šest pacientů, lékař však nepřichází. Jeho letadlo má ve Frankfurtu zpoždění. Pacienti, pronásledovaní svou chorobou a nekontrolovatelnými „tiky“, se snaží zahnat nudu. Divadelní hra Tik Tik si klade za cíl osvětu a porozumění v oblasti psychických poruch, zejména obsesivně-kompulzivní poruchy (OCD).

Sobota 23. 3. 17.00 a 19.30 Noc divadel 2024

17.00 pohybový workshop Nekonečný zdroj… Romana Zotova-Mikshina, člena Spitfire Company a jednoho ze zakladatelů performativní skupiny Ferst Dadler, určeno pro 15+ (počet účastníků omezený).


19.30 představení Andrea Miltnerová: The Power Game. Vymezený prostor, stylizovaný pohyb, podivná souhra těl… slova… ticho i zvuk, světlo i tma, je prostředí, ve kterém britská tanečnice a choreografka Andrea Miltnerová a mexická herečka Sofía Leyva-Mayorga provokují divákovu představivost tak, aby jeho vnímání bylo vystaveno zkoušce z mnohostrannosti asociací.

PRO DĚTI

Pátek až neděle 1.-3. 3. KUK

První český multižánrový projekt, který cílí především na návštěvníky ve věku od 10 měsíců do 3 let, nabízí rodinám s malými dětmi smysluplný program s vysokou uměleckou úrovní, nekomerční alternativu kvalitní dětské zábavy i inspirativní divadelní přehlídku. Nabitý program od herny přes divadelní představení v podání Studia Damúza a FysioArt, hudební vystoupení Hudba batolatům až po cirkusové workshopy vedené našimi nejlepšími lektory.

Neděle 10. 3. 15.00, 16.30

Neděle 24. 3. 15.00 Cirkusový workshop pro děti a rodiče

Láká vás vyzkoušet si závěsnou akrobacii na šále, žonglování s nejrůznějšími žonglovátky, jako jsou kruhy, míčky a kuželky, nebo vás zajímá balanc na kouli, válci či rola-bolu? Pak je tento cirkusový workshop právě pro vás. Všemi disciplínami vás provedou naši zkušení lektoři.

JINÉ

Úterý 5. 3. 14.00 Retrokavárna pro seniory

Retrokavárna je místem pro setkávání, vzpomínky, nová přátelství i zajímavá témata. První úterní odpoledne v měsíci se naše foyer otevírá seniorům, pro které je připraveno posezení u kávy doplněné o přednášku nebo diskusi na aktuální téma.

Čtvrtek 21. 3. 17.30 Veřejné projednání pro občany Prahy 13

Přijďte diskutovat s vedením radnice a zastupiteli o kultuře v Praze 13 a programové náplni KD Mlejn.

AKCE SPOLKOVÝ DŮM

Sobota 2. 3. 14.00 Dětský karneval


Úterý 7. 3. 14.00 MDŽ pro seniory


Sobota 16. 3. Taneční zábava - TJ Sokol Stodůlky


Pátek–sobota 22.–23. 3. Porta - oblastní kolo Praha


Více informací o pořadech, vstupenkách nebo kurzech najdete na www.mlejn.cz nebo na www.facebook.com/kdmlejn.

Vstupenky lze zakoupit prostřednictvím portálu GoOut na našich webových stránkách nebo na www.goout.net.