Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Pečený vlk v kombinaci s lososem, jednoduchá smetanová omáčka

Pečený vlk v kombinaci s lososem, jednoduchá smetanová omáčka

Suroviny:
filátka mořského vlka nebo jiné bílé ryby, čerstvý losos, sůl, citron, drcený pepř, kopr, olivový olej

Suroviny na smetanovou omáčku:
hladká mouka, máslo, mléko, smetana, sůl, koření a další surovina na dochucení

Postup:
Oba dva druhy ryb si nakrájíme na proužky cca 1 cm. Zavineme je spolu do tvaru spirály (šneka), osolíme, opepříme, pokapeme citronem a pečeme v rozpálené troubě.

Postup při přípravě omáčky:
Na másle si zpěníme mouku (uděláme světlou jíšku), zalijeme ji mlékem a necháme povařit. Pak přidáme smetanu, máslo, sůl a dochutíme dle přání, například krájeným koprem, sardelovou pastou, kečupem, curry, limetkovou šťávou apod.

Jaromír Sadílek
manažer Kulinářské akademie AKC ČR