Pečený vlk v kombinaci s lososem, jednoduchá smetanová omáčka
Pečený vlk v kombinaci s lososem, jednoduchá smetanová omáčka
Suroviny:
filátka mořského vlka nebo jiné bílé ryby, čerstvý losos, sůl, citron, drcený pepř, kopr, olivový olej
Suroviny na smetanovou omáčku:
hladká mouka, máslo, mléko, smetana, sůl, koření a další surovina na dochucení
Postup:
Oba dva druhy ryb si nakrájíme na proužky cca 1 cm. Zavineme je spolu do tvaru spirály (šneka), osolíme, opepříme, pokapeme citronem a pečeme v rozpálené troubě.
Postup při přípravě omáčky:
Na másle si zpěníme mouku (uděláme světlou jíšku), zalijeme ji mlékem a necháme povařit. Pak přidáme smetanu, máslo, sůl a dochutíme dle přání, například krájeným koprem, sardelovou pastou, kečupem, curry, limetkovou šťávou apod.