Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Krátce

  • V pátek 5. května uspořádala FZŠ Trávníčkova pod záštitou Konta Bariéry charitativní běh Run and Help, na který se přišel podívat i mistr ČR v boxlacrosu Radek Skála a jeho přátelé. Podařilo se vybrat 12 584 Kč. Žáci všem, kteří přispěli na dobrou věc, děkují.
  • Tanečnice z DEMA sklízí úspěchy – postup na mistrovství ČR, zisk titulu mistr Čech, titulu 2. vicemistr Čech, nejmenší tanečnice na své první soutěži obsadily stříbrnou příčku a dívky z juniorského týmu dovezly z Čáslavského čtyřlístku rovnou zlato. Více na www.tanecniskupinademo.cz.
  • Deset žáků z 5.A a 5.B ZŠ Mohylová se zúčastnilo vědomostní soutěže MUZOR (pozpátku rozum). V různých znalostních oblastech vybojovali nádherné 1. místo.
  • Duben byl pro děti z MŠ Úsměv zajímavý, poučný a veselý. Pojmenováním stromů na školní zahradě oslavily Den Země, spolu s rodiči si užily Putování s indiány a také přivítaly milou návštěvu – několik dětí z Dětského domova Tuchlov u Teplic.
  • Dne 10. května se 41 proškolených deváťáků ze ZŠ Kuncova podruhé zúčastnilo v rámci výchovy ke zdraví celostátní sbírky Český den proti rakovině. Dokázali prodat 2 000 kvítků měsíčku lékařského a do sbírky tak přispět částkou 60 910 Kč.
  • Při příležitosti Dne Země si nutnost a důležitost ochrany životního prostředí připomněli i v ZŠ s RVJ Bronzová. Již tradičně se konala znalostní soutěž o naší planetě i našem okolí, kterou letos pro žáky 2.–5. ročníků připravila v Centrálním parku třída 9.B.