Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Třináctka patří mezi nejlepší

Ve středu 17. května patřilo okolí Kuželkárny v Centrálním parku a plavecký bazén Gymnázia Jaroslava Heyrovského už šestnáctému ročníku Plavecko-běžeckého poháru. Na startu se za dobu jeho trvání vystřídalo neuvěřitelných 31 000 dětí. Tento závod je zajímavý délkou trvání. V rámci školního roku se v různých městských částech uskuteční osm závodů. Každý startující sbírá body do celkového pořadí pro sebe, svou školu a městskou část. Do závodu, který se konal v Praze 13, se přihlásilo 196 žáků 4. až 9. tříd z 19 škol patnácti městských částí. Všichni startující bez rozdílu nejprve plavou 50 metrů, pak jsou rozděleni do kategorií, z nichž poslední – sedmá je nesoutěžní. Ta je určena dětem s hendikepem. Délka běžecké trati je podle kategorie 500 nebo 1 000 metrů.

„Městská část Praha 13 je stálým spolupořadatelem tohoto závodu,“ říká ředitel a autor projektu Milan Jaroš. „A musím říci, že stála vždy v popředí hodnocení. Myslím si, že v posledním závodu Praha 13 zvítězila. Velkou zásluhu na tom měli žáci FZŠ prof. Otokara Chlupa. Na celkové výsledky si musíme chvilku počkat.“

Plavecko-běžecký pohár, jehož pořadatelem je R Team, z.s., má určité specifikum – každý závodník dostává svoji medaili (přívěsek) s logem městské části, kde se daný závod koná. Je osm závodů, osm přívěsků v různé barevné kombinaci, takže žákům vzniká i zajímavá sběratelská kolekce. Další, v pořadí již 17. ročník pohárové soutěže začíná opět v září.

Eva Černá