Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Z deníku policie (červen 2017)

  • Nezjištěný pachatel využil nepozornosti muže, který si 30. dubna po půlnoci odložil bundu s peněženkou v kapse na lavici v baru a na chvíli se vzdálil. O peněženku, v které měl osobní doklady, platební kartu a finanční hotovost, přišel. Zloděj mu způsobil škodu 1 000 Kč.
  • Stejný den nad ránem se stal podobný případ, a to při jízdě noční tramvají z Hlavního nádraží na sídliště Řepy. Nezjištěný pachatel rozříznul poškozenému podšívku bundy, kterou měl muž oblečenou na sobě, a z kapsy mu odcizil peněženku s osobními doklady, platebními kartami a finanční hotovostí. Odcizením věcí a poškozením bundy vznikla okradenému muži škoda nepřesahující 5 000 Kč.
  • Pachatel, který 26. dubna před polednem odcizil v prodejně drogerie tři balení pracího prášku v celkové hodnotě 800 Kč, je policii známý. Poté, co bez zaplacení zboží opustil prodejnu, byl ostrahou prodejny dostižen a část odcizeného zboží mu byla odebrána. Pachateli se povedlo i tak zmizet, ale prověrkou kamerového záznamu prodejny bylo zjištěno, že se jedná o osobu, která tímto způsobem chodí nakupovat pravidelně. Dalším šetřením budeme zjišťovat, zda bude jeho jednání posouzeno ještě jako přestupek nebo už půjde o trestný čin.
  1. Nezjištěný pachatel mezi 6. až 8. květnem rozbil na sídlišti Velká Ohrada pravé zadní trojúhelníkové okno zaparkovaného motorového vozidla, z kterého odcizil navigaci a videokameru. Majiteli způsobil škodu 16 000 Kč na odcizených věcech a 4 000 Kč poškozením vozidla.
  • V noci z 9. na 10. května rozbil v ulici Amforová dosud nezjištěný pachatel okno spolujezdce u motorového vozidla Škoda Fabia a odcizil z něj airbag spolujezdce. Škoda je 17 000 Kč a další 4 000 Kč za poškození vozidla.
  • Oznámení o trestném činu se šťastným koncem jsme přijali 4. května. Oznamovatel postrádal své věci v celkové hodnotě téměř 10 000 Kč, které si uložil do šatní skříňky ve fitness centru. Naštěstí si později uvědomil, že si je uložil do vedlejší skříňky, kde je také všechny v pořádku nalezl.

Za MOP Stodůlky npor. Jaroslav Vondra