Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Nejlepší volejbalistky jsou z Lužin

Ve dnech 4.–6. května se v Liberci konalo finále Mistrovství České republiky mladších žákyň ve volejbale. Po předcházejících regionálních kvalifikačních turnajích, kterých se zúčastnilo 64 družstev z celé ČR, se na mistrovství probojovalo i družstvo PVK Olymp Praha.

Republikového finále se následně zúčastnilo 16 nejlepších týmů. Po velmi kvalitních utkáních ve skupinách zvítězila ve finálovém boji s hráčkami Dukly Liberec naše děvčata z Lužin. Po mnoha letech tak přivezla mistrovský titul do Prahy.

Vítězstvím na MČR završila velmi úspěšnou sezonu, ve které vyhrála ve své kategorii i přebor Prahy. O vynikající úspěch se pod vedením trenérek Elišky Gavalcové a Jany Mitáčové zasloužily Adéla Mitáčová, Antonie Kelnárová, Kristýna Picková, Anna Reichmannová, Nella Reichmannová, Eliška Podrazilová, Tereza Tinklová, Dominika Hroníková a Fedora Yakushkina. Všechna děvčata i jejich trenérky zaslouží pochvalu za skvělou reprezentaci klubu, školy i Prahy 13.

Dosažené úspěchy jsou výsledkem dlouhodobé systematické práce všech mládežnických trenérů klubu. Tréninky mládežnické složky děvčat PVK Olymp Praha probíhají v tělocvičnách FZŠ Brdičkova denně od 17.00 do 18.30 hod.

Milan Gavalec, trenér