Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Galerie na plotě

Duben utekl jako voda a s ním skončila naše výtvarná soutěž na téma Hnízdo, která probíhala v rámci oslav 30 let DDM Stodůlky. Za tu dobu k nám doputovala spousta krásných a zajímavých děl a my jsme moc rádi, že je všechny můžeme vystavit v naší Galerii na plotě. A protože obrázků je opravdu mnoho, určitě se celá naše galerie krásně zaplní.
Technik, které účastníci soutěže zvolili, je široká škála. Přišla k nám díla ve formě vyfotografovaných hnízd na stromech, objevily se různé objekty z přírodnin, textilií, dokonce z modelíny. Oblíbenou techni - kou byla také koláž a dokonce k nám přišla fotografie hnízda vytvořeného ze sladkého cukroví.
Všichni účastníci se za svou snahu a originalitu samozřejmě umístí. A jelikož jejich práce jsou opravdu různorodé, umístí se také v různorodých kategoriích – například hnízdo přírodní, nejbarevnější, nejdivočejší, nejměkčí, nejsladší, hnízdo pro nejzajímavějšího ptáčka, nebo v kategorii koláž.
Mockrát děkujeme zúčastněným umělcům, všemi výtvory se můžete kochat v naší Galerii na plotě, kterou jsme umístili, jak název napovídá, přímo na plot DDM Stodůlky. Všechny soutěžní práce si můžete prohlédnout při procházce kolem v jakoukoli denní dobu.

Nela Gallatová