Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Dohled na přechodech pro chodce

Strážníci OŘ MP Praha 13 (tedy strážníci působící na území MČ Praha 13, MČ Praha-Řeporyje, MČ Praha 17 a MČ Praha-Zličín) zajišťují ve dnech školního vyučování dohled až na osmnácti přechodech pro chodce v okolí základních škol.
Konkrétní počet zajišťovaných přechodů v konkrétní den se odvíjí od počtu strážníků, kteří jsou k dispozici na konkrétní pracovní směnu. Tedy není to tak, že každý den je zajištěn dohled na všech těchto přechodech pro chodce.
Interní směrnicí jsou určeny dvě kategorie zajišťovaných přechodů. Jednak tzv. prioritní přechody, které musí být zajištěny každý den, kdy probíhá školní výuka - v podmínkách MČ Praha 13 se jedná o přechody pro chodce v blízkosti křižovatek ulic Armády x Mládí, Kovářova x Kuncova a dále pak jsou to neprioritní přechody, které jsou zajišťovány střídavě podle aktuálního počtu strážníků ve směně - např. v ulici Bronzová, Janského…
V interní směrnici jsou rovněž určeny další náležitosti jako např. způsob a doba dozoru, počet strážníků…
Chtěli bychom upozornit, že jednotlivé přechody byly vybírány na základě pečlivého posouzení a s ohledem na reálné personální možnosti našeho ředitelství.

Hynek Svoboda, ředitel OŘ MP Praha 13