Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Psí den s úžasnou podporou útulků

Sobotní odpoledne 20. května se stalo dnem plným radosti a nadšení v Centrálním parku Lužiny, kde se konal 7. ročník oblíbené akce Psí den s Prahou 13 pod záštitou starosty Davida Vodrážky. Tato každoroční akce, zaměřená na podporu útulků a opuštěných pejsků, přilákala příznivce psů ze všech koutů Prahy a okolí. Podpořit tuto smysluplnou akci přišlo také plno známých tváří, některé v doprovodu svých psích miláčků. Počasí přálo a atmosféra byla nabitá pozitivní energií. Všichni přítomní si užili spousty zábavy s pejsky a podpořili také dobrou věc. V charitativní tombole na podporu útulkům se podařilo vybrat částku 50 100 Kč.

Díky podpoře městské části, všech účastníků, dobrovolníků a partnerů tohoto nezapomenutelného dne, byla sobota plná lásky a péče o čtyřnohé přátele a přinesla zábavu i pomoc. Osvěta a podpora útulků, která je každý rok neodmyslitelnou součástí celé akce, nakonec dopřála domov pár šťastným pejskům. Akce, která se stala nezapomenutelným zážitkem, nabídla pestrou paletu aktivit pro pejsky i jejich majitele. Psí den nabídl originální program, který se stal tradiční součástí tohoto psího svátku. Skákání do výšky, sraz psích redras, soutěžní a přehlídka pejsků v roztomilých psích oblečcích, byly jen některé z atrakcí, které se konaly.

Letos se dokonce představil dostih pro hendikepované pejsky, aby i oni mohli zazářit na psím závodišti. Pro pejsky, kteří se chtěli pořádně vyřádit se svými psími kamarády, byla k dispozici psí herna, kde si všichni společně užili spoustu aktivit. Jednou z nich bylo i nové psí bludiště, které mělo u návštěvníků velký úspěch.
Akce se zúčastnili Bára Jánová, Sára Rychlíková, Sarah Haváčová, Karel Heřmánek jun., Miroslav Hrabě, Jana Krausová, její syn David Kraus a mnoho dalších.
Více informací o této akci a plno nádherných fotek, najdete také na oficiálních stránkách Psího dne - www.psiden.cz.

-red-