Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Z policejního deníku duben 2011

  • V úterý 8. března v podvečerních hodinách zasahovala autohlídka policistů našeho oddělení společně s jednotkou hasičů u požáru vzniklého u vodní nádrže v Prokopském údolí, kde hořela travnatá plocha. Požár zpozorovali a ohlásili dva občané. Přesto mělo při příjezdu hasičů ohnisko požáru rozměr 30x30 metrů a hořelo už na dvou místech. Příčinou požáru byla nedbalost. Jen díky rychlému oznámení a zásahu hasičů nevznikla další škoda na majetku ani zdraví.
  • Krádeže airbagů z volantů osobních aut se nevyhýbají ani našemu sídlišti. Zloději si nejvíce vybírají vozidla Škoda všech typů, která jsou tímto bezpečnostním prvkem vybavena. Například 8. března jsme na našem oddělení přijali tři taková oznámení. Na dvou vozidlech vznikla škoda 23 000 Kč, na třetím 19 000 Kč. Takto vyčíslená škoda zahrnuje i poškození vozidla, neboť pachatel většinou rozbije boční sklo dveří řidiče. Proto žádáme čtenáře, aby si všímali lidí procházejícíchse kolem zaparkovaných vozidel a jejich podezřelé chování oznamovali na linku 158.
  • Poslední případ je příkladem trestného činu, ke kterému vůbec nemuselo dojít. Neznámý pachatel totiž využil ke krádeži nepozornosti muže, který si v restauraci odložil peněženku na stůl a odešel. Poškozený měl v peněžence osobní doklady, platební karty a finanční hotovost a zatím vyčíslil škodu na 12 500 Kč. Ta se ale může zvýšit neoprávněným výběrem z jeho karty nebo zneužitím dokladů.

npor. Jaroslav Vondra, MOP Stodůlky