Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Veteráni perlili u sítě

V sobotu 7. března se uskutečnil Veterán volejbal CUP Stodůlky 2015. Šlo již o 4. ročník veteránského volejbalového turnaje smíšených družstev. V tělocvičnách ZŠ Bronzová se sešlo celkem 7 týmů, složených převážně z místních obyvatel nebo z hráčů z blízkého okolí.

Slavnostního zahájení turnaje se zúčastnili zakládající členové volejbalového oddílu Sokola Stodůlky – Jarmila Kubrová (85), Slávka Tlamichová (78), Hana Herčíková (78), František Kejha (77), Eduard Uhlíř (81), Josef Tlamicha (83) a Oldřich Broj (89). Starosta Prahy 13 David Vodrážka jim poděkoval za rozvoj sportu ve Stodůlkách, jejich celoživotní sportovní aktivitu a předal jim na památku knihy o hl. m. Praze.

Pamětníky pozdravili také Jan Souček ze Sokola Stodůlky, ředitel ZŠ Bronzová Nikolaj Hladík a ředitel Střediska sociálních služeb Prahy 13 Jiří Mašek. Předali jim květiny, trička s logem turnaje a drobné dárky. Každý z přítomných „superveteránů“ si vybral družstvo, kterému dělal patrona. Jejich dalším úkolem bylo rozlosovat herní skupiny a pořadí zápasů. V průběhu turnaje pak prozrazovali svým svěřencům své herní taktiky a snažili se družstvům pomoci k lepším výkonům.

Zápasy velmi dobré úrovně probíhaly až do pozdního odpoledne, kdy bylo konečně známo pořadí zúčastněných týmů. Zaslouženým vítězem turnaje se stal tým s libozvučným jménem Pšoukaři, na druhém místě skončili Rokyťáci a bronzovou medaili získal tým Sokola Jinonice. Na čtvrtém až sedmém místě skončila následující družstva: Pepro, Sokol Stodůlky, Sokol Ořech a Rychlíci.

Po ocenění týmů byly předávány také ceny jednotlivcům. Nejzkušenějším hráčem se stal Jaroslav Michálek (70) z družstva Rychlíci. Jarda byl vzorem všem účastníkům, protože jako nejstarší hráč předváděl neskutečné smeče, bloky na síti a herní přehled v celém poli. Byla to pro mě veliká čest hrát po jeho boku (poznámka autora článku).

Nejzkušenější hráčkou byla vyhodnocena Alexandra Heidlerová (Rokyťáci), Štikou turnaje Václav Kaucký (Sokol Stodůlky) a Smolařem turnaje Libor Černík (Sokol Ořech). Poslední ocenění získaly organizátorky a zakladatelky turnaje Zora Matýsková a Jarmila Kudrnová, které nedávno oslavily životní jubileum.

Děkujeme organizátorům, Sokolu Stodůlky, MČ Praha 13, všem, kteří se podíleli na přípravě a průběhu celého turnaje, a partnerům turnaje – ZŠ Bronzová a Středisku sociálních služeb Prahy 13.

Jaroslav Matýsek