Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Z policejního deníku duben 2016

  • Nezjištěný pachatel v noci ze 6. na 7. 3. odcizil po násilném překonání zámku dodávkové vozidlo se stavebním nářadím, zaparkované ve Vackově ulici, čímž způsobil majiteli škodu 210 tisíc korun.
  • Opravdu lehkovážně si počínal muž, který 4. 3. kolem půlnoci ponechal v baru svou peněženku s doklady, platebními kartami a finanční hotovostí bez dozoru na stole a odešel na taneční parket. Pachatel využil jeho nepřítomnosti a ze stolu mu jeho věci odcizil.
  • Dne 3. 3. před půlnocí objevila policejní hlídka podnapilou čtrnáctiletou dívku, která uvedla, že vypila asi 9 panáků rumu a je jí zle. Při orientační dechové zkoušce nadýchala 1,37 promile alkoholu. Proto musela být přivolána záchranná služba, která podnapilou dívku odvezla do nemocnice. Tam lékař konstatoval, že je mimo ohrožení života. S ohledem na zákon č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, byl informován odbor sociální péče místního úřadu a policie šetří, jak se dívka k alkoholu dostala.
  • Stačila pouhá čtvrthodina parkování v podzemním parkovišti jednoho z obchodních domů. Během ní neznámý pachatel rozbil zadní okno pátých dveří vozidla a odcizil ze zavazadlového prostoru kabelku s peněženkou, doklady, finanční hotovostí, platební kartou a kosmetikou. Majiteli způsobil škodu přes 20 tisíc korun.
  • Dne 2. 3. přijali policisté oznámení o krádeži jízdních kol z kolárny v suterénu bytového domu. Dojít k ní mohlo v době od října roku 2015. Pachatel bez poškození dveří odcizil čtyři jízdní kola za celkem 43 000 Kč.

Za MOP Stodůlky npor. Jaroslav Vondra