Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Kam o letních prázdninách?

Také už přemýšlíte o tom, jak dětem zpříjemnit letní prázdniny, které se pomalu blíží? Možná se rozhodnete pro některý z příměstských nebo pobytových táborů, které vám v předprázdninových měsících již tradičně na stránkách STOPu přinášíme.

Léto s Domem dětí a mládeže Stodůlky

DDM Stodůlky již tradičně nabízí v době letních prázdnin široké spektrum táborových programů formou 31 příměstských táborů a 9 táborů výjezdních.

Příměstské tábory

jsou určené dětem, které se o prázdninách nechtějí nudit, rády se baví s partou kamarádů, chtějí objevovat a učit se novým věcem prostřednictvím her, soutěží a různých klání, ale odpoledne se rády vrací domů. Do programů jsme zařadili prvky čerpající z české táborové tradice doplněné o různé specializace – tanec, hudbu, sport, historii, vědu, přírodu, techniku aj. Nabízíme profesionální  organizační zajištění, spolehlivé jednání a individuální přístup. DDM Stodůlky nově zajišťuje pro účastníky příměstských táborů společné obědy, které jsou zahrnuty v ceně tábora. Na těchto táborech jsou již poslední volná místa.

Novinkou letošních letních prázdnin jsou týdenní táborové pobyty pro táborníky – začátečníky a hudební tábor. Nabízíme profesionální organizační zajištění, spolehlivé jednání a individuální přístup.

Dobrodružství Lotranda a Zubejdy

Rád/da tančíš, zpíváš, hraješ si nebo se ti líbí české pohádky? Tak neváhej a pojeď s námi od 7. do 14. 7. na letní tábor (Benátecká chalupa, Rokytno 44, Rokytnice nad Jizerou, www.benatecka-chalupa.cz), v jehož průběhu budeme nacvičovat dětský muzikál podle známé české pohádky Lotrando a Zubejda. Dopoledne budeme hrát na hudební nástroje, učit se jednoduché taneční sestavy a nacvičovat písničky a skladby ze stejnojmenné pohádky. Odpoledne pak budou věnovaná celotáborové hře na motivy dalších, zejména Krkonošských pohádek.  Před táborem nemusíš umět hrát na hudební nástroj, stačí chuť strávit týden s hudbou a naučit se něčemu novému. Premiéra muzikálu bude uvedena v září.

Dobrodružství skřítka Rákosníčka

Skřítek Rákosníček má vždy super nápady, rád zkouší a objevuje, pomáhá a pracuje, hraje si, směje se, sportuje, plave, kreslí, čte si, pomáhá jiným a všechny jeho nápady mají vždy dobrý a usměvavý konec. Pokud se chceš přesvědčit, pojeď s námi od 27. 7. do 3. 8. nebo od 3. do 10. 8. na prima letní tábor pro malé táborníky – začátečníky. Místo: táborová základna DDM hl. m. Prahy, Lhotka u Mělníka. Více informací najdete na www.ddmpraha.cz/ubytovani/ Lhotka_u_Melnika.

Tábor plný her, dobrodružství a zábavy

Sportovní klub Hala Lužiny pořádá od 29. 6. do 7. 7. letní tábor pro správné kluky a holky ve věku od 6 do 15 let, které nezkazí žádnou legraci, mají rádi dobrodružství, noční hry s pořádnou dávkou adrenalinu, ale i zábavy a vydrží 8 dnů bez mobilů, tabletů a ostatních vymožeností současné doby. Na výpravách za poznáním si táborníci vyzkouší vaření na ohni, přespání v přírodě s možností pozorovat padající hvězdy. To vše doplněné koupáním v rybníce, sportovními hrami a tábornickými dovednostmi. Pojeď s námi do krásné přírody  u rybníka Svatý Štěpán – Cheznovice.

Přihlášky a informace na www.skhalaluziny.wz.cz nebo u hlavní vedoucí tábora Dáši na kolandovadagmar@seznam.cz, tel. 723 060 323.

Příměstský tábor Ořech

Tábor pořádá spolek Včelín Ořech. Od 6.45 do 17.00 si děti hrají v Kouzelné zahradě s dětským hřištěm, zahradním golfem, pétanquem. Kromě her si líznou i čerstvého medu. Vše probíhá pod vedením zkušených instruktorů, ve spolupráci s místními hasiči, spolky a farmami. Tábor také využívá prostory Muzea medu. Nejvíce však je propojen se zahradou a sadem, připraveny jsou i výlety do okolní přírody. Všechny turnusy, témata, termíny a přihlášky naleznete na www.vcelinorech.cz.


Prázdniny s Lučinkou

 Pokud nechcete děti poslat na týdenní pobyt mimo Prahu, využijte v termínu 15. – 19. 7. náš Měšťáček. Pro děti bude na každý den v čase 8.00 do 16.00 připravený program a zajištěná strava. Dopoledne pořádáme taneční tréninky a pohybovou průpravu, ve volných chvílích si budeme hrát na zahradě nebo vyrazíme na výlet po okolí. Ideální pro malé zájemce o členství ve folklorním souboru Lučinka.  Ve dnech 17. – 24. 8. pořádáme na osvědčeném místě – Letní škola v přírodě Vřesník – dětský letní tábor s pohybovým zaměřením. Kromě našich tanečníků přibíráme i další děti, pro které to bude týdenní pobyt v přírodě, kdy se mohou zúčastnit našich tanečních tréninků a pobavit se při pohybových průpravách. Tančíme, chodíme na výlety, hrajeme hry a jezdíme na ponících.

Více informací o obou táborech na www.fslucinka.wz.cz, fslucinka@seznam.cz.

The Avengers – Superhrdinové

V termínu od 27. 7. do 10. 8. pořádá spolek Duha Sedliště pro děti od 6 do 16 let již tradiční letní tábor na Sázavě. Celotáborová hra pro toto léto jsou The Avengers – Superhrdinové, se kterými se sejdeme na naší táborové základně v Sedlišti poblíže města a řeky Sázavy. Nabízíme dětem krásných čtrnáct dní v přírodě naplněných hrami, sportem a zábavou. V našem mladém kolektivu se děti naučí samostatnosti a spoustu různých dovedností. Ubytování je v chatičkách, děti jsou pod lékařským dohledem. Více na www.sedliste3.cz.

Příměstské tábory s FasTracKids

Pro děti od 4 do 10 let opět připravujeme na celé období letních prázdnin (9 termínů) oblíbené tematické příměstské tábory. Cílem je, aby se děti po celou dobu (8.00–17.00) dobře bavily a zároveň měly příležitost objevovat například svět kosmonautů, lékařů, paleontologů, vědců... Dny jsou naplněny tvořením zajímavých výrobků, experimentováním, hraním týmových her, plněním úkolů na interaktivní tabuli a dalšími zábavnými činnostmi. Pokud nám počasí přeje, trávíme čas pravidelnými venkovními aktivitami, a také každý týden navštívíme zajímavé místo spojené s tématem kempů. Počet míst je omezen. Cena je 4 200 Kč/týden. Zahrnuje zdravé svačiny, oběd, pitný režim, materiály na kreativní činnosti. Více informací o příměstských táborech a rezervaci termínů na www.fastrackids.cz/praha5, na telefonním čísle 604 815 472 nebo v Centru rozvoje dětí FasTracKids, V Hůrkách 2145/1, Nové Butovice.

Připravila Eva Černá