Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Evakuace na kole 2022

Po dvouleté covidové přestávce se sejdou příznivci pohybu a cyklistiky na 15. ročníku Evakuace na kole, která odstartuje 23. dubna na Slunečním náměstí před budovou radnice Prahy 13. Cílovou destinací je populární přírodní koupaliště Biotop Radotín. Celková délka trati, která vede převážně rovinatým terénem podél řeky Vltavy a Berounky, je 22 km. Všichni příznivci cyklistiky jsou srdečně zváni.
Sraz účastníků je v 10.00, oblíbenou akci slavnostně odstartuje starosta David Vodrážka v 10.30. Akce je určena pro širokou veřejnost a dospívající děti. Každý účastník dostane mapu s vyznačenou trasou. V cíli si Jardové připomenou svůj dubnový svátek a v místním pohostinství mohou si pochutnat na skvělých jídlech. Pro případ poruchy, úrazu či jiných komplikací bude účastníky po celé trase doprovázet asistenční vozidlo. Cesta zpět je možná opět po vlastní ose na kolech nebo za využití MHD.
Zpestřením na startu bude přítomnost cyklistů na kolech legendární značky Favorit. Prvních deset účastníků s kolem Favorit získá tričko s logem. Posledního ročníku se zúčastnily dva výstavní exempláře a byly ozdobou celého pelotonu jezdců. Jejich legendární stroje, i když byly vyrobeny před 50 lety, zářily novotou, jako by právě sjely z výrobní linky. Těšíme se na vaši účast.

Jaroslav Matýsek