Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Mistři ze ZŠ Mládí

Již na podzim jsme na webové stránce ZŠ Mládí oznámili skvělý úspěch vybraných žáků 8. a 9. tříd ve stolním tenise. Obvodní kolo Prahy 13 dopadlo výborně a v konkurenci ostatních škol jsme vybojovali 1. místo. 

Žákovské soutěže mají svá postupová kola, a tak nám tento úspěch přinesl možnost poměřit síly s těmi nejlepšími školami z celé Prahy v rámci kraje. Vydali jsme se tedy s naším čtyřčlenným družstvem směr Praha-Braník, kde se nachází krásný sportovní areál Hamr Braník. Ráno ve středu 6. března jsme byli připraveni na místě a turnaj mohl začít. Po pár hodinách bylo dobojováno. 

Jak tomu bývá, nejtěžší soupeř přišel na konec. Závěrečný zápas byl nádhernou ukázkou krásy stolního tenisu. I tuto těžkou zkoušku jsme zvládli a s velkou radostí tak mohli přivézt zpět do školy pohár za neuvěřitelné první místo! Zdá se, že tomuto sportu se v Praze 13 a obzvlášť na naší „základce“ opravdu daří. Sportu, a stolnímu tenisu obzvlášť, zdar! Vítězné družstvo: Lukáš Pantoflíček, Martin Sobotka, Adam Koteljuk, Jan Novotný. 

Michal Štěpánek