Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Program Klubu Mlejn

KD Mlejn, z.ú., Kovářova 1615/4, 155 00 Praha 5 • Recepce: v pracovní dny od 14.00 do 18.00 (mimo školních prázdnin) • Pokladna: vždy hodinu před představením • E-mail: info.mlejn@gmail.com • Web: www.mlejn.cz • Grant poskytla městská část Praha 13

KONCERTY

Čtvrtek 25. 4. 19.30 Sunny Swing & Adéla Zejfartová

České prvorepublikové šlágry i světové swingové evergreeny 20.–40. let si vychutnáte, ať už máte rádi koncerty v pohodlí křesel se sklenkou vína, nebo se raději hýbete. Zářivá Adéla Zejfartová a Sunny Swing vám splní obojí. Můžete celý koncert „jen“ poslouchat nebo roztančit náš parket.

DIVADLO

Pátek 5. – neděle 7. 4. Punkový píseček

Tradiční soutěžní přehlídka studentského a experimentujícího divadla. Zveme vás na originální představení neprofesionálních mladých  souborů i na jejich následné rozbory. V lektorském sboru letos usednou: režisérka Zuzana Burianová, režisér Jiří Havelka a divadelní kritik a novinář Vladimír Hulec. Podrobný program festivalu najdete na www.mlejn.cz.

Pátek 19. 4. 19.30 Laurent Baffie:Tik Tik, Divadlo D13

MUDr. Stern je světově uznávaný psychiatr na choroby obsedantní neurózy neboli tiků. Velice zřídka zavítá ordinovat také do své rodné Francie, kde se pacienti musí objednat několik měsíců dopředu. V čekárně se setkává šest pacientů, lékař však nepřichází.

Jeho letadlo má ve Frankfurtu zpoždění. Pacienti, pronásledovaní svou chorobou a nekontrolovatelnými „tiky“, se snaží zahnat nudu…Divadelní hra Tik Tik si klade za cíl osvětu a porozumění v oblasti psychických poruch, zejména obsesivně-kompulzivní poruchy (OCD).

PRO DĚTI

Neděle 21. 4. 15.00 a 16.30 Cirkusový workshop pro děti a rodiče

Pro všechny „cirkusáky“ od tří let a jejich dospělé. Láká vás vyzkoušet si závěsnou akrobacii na šále, žonglování s nejrůznějšími žonglovátky, jako jsou kruhy, míčky a kuželky, nebo vás zajímá balanc na kouli, válci či rola-bolu? Pak je tento cirkusový workshop právě pro vás. Všemi disciplínami vás provedou naši zkušení lektoři.

JINÉ

Úterý 2. 4. 14.00 Retrokavárna pro seniory

Retrokavárna je místem pro setkávání, vzpomínky, nová přátelství i zajímavá témata. První úterní odpoledne v měsíci se naše foyer otevírá seniorům, pro které je připraveno posezení u kávy doplněné o přednášku nebo diskusi na aktuální téma.

Sobota 6. 4. 10.00 Ukliďme Česko: Jarní úklid kolem Mlejna

Přidejte se k nám! Každoročně se účastníme jedné z největších českých dobrovolnických akcí a uklízíme okolí Mlejna. Hlavní den úklidu letos připadl na sobotu 6. dubna. Budeme rádi, když se k nám připojíte. Začínáme v 10.00, ale přidat se můžete i později. Pytle na odpad a rukavice budou k dispozici v KafeMlejnek ve foyer KD Mlejn.

AKCE SPOLKOVÝ DŮM

středa 10. a čtvrtek 11. 4. Pohádka pro MŠ


sobota 13. 4. 20.00 Ples MŠ Běhounkova


středa 24. 4. Porta - pražské finále

Více informací o pořadech, vstupenkách nebo kurzech najdete na www.mlejn.cz nebo na www.facebook.com/kdmlejn.

Vstupenky lze zakoupit prostřednictvím portálu GoOut na našich webových stránkách nebo na www.goout.net.