Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

V minulém roce byla s velkou slávou zprovozněna druhá část Jinočanské spojky a připojena na Jeremiášovu ulici. Původně tam měly být semafory, ale nejsou. Když je hustší provoz, tak se člověk úplně bojí na Jeremiášovu vjet. Zlepší se to někdy?

Od samého počátku trváme na tom, že křižovatka Jeremiášovy s Jinočanskou spojkou musí být vybavena světelným signalizačním zařízením a nikdo to nikdy nezpochybnil.

Křižovatka je v mírné zatáčce a Jeremiášova tam od stanice metra Stodůlky poměrně prudce klesá, takže mnohá auta se tam hezky rozjedou. Hlavní město v loňském roce dokončilo dostavbu Jinočanské spojky, což je samozřejmě dobře, ale na vybudování světelné křižovatky už nezbyly peníze. Opakovaně jsem upozorňoval na to, že křižovatka je nebezpečná a že by zde snadno mohlo dojít k nehodě. Opravdu velmi problematické je např. odbočování z Jeremiášovy vlevo na Jinočanskou spojku nebo naopak z Jinočanské spojky vlevo do kopce na Jeremiášovu.

Nyní se konečně podařilo dosáhnout toho, že hlavní město peníze našlo a odbor městského investora zahájil práce na vybudování světelné křižovatky. Ještě v letošním roce by měla být navíc postavena další stavba, která je v tomto místě také velmi potřebná – protihluková stěna, která ochrání obyvatele části sídliště Stodůlky (v oblasti Vackova a Hábova) před hlukem z Jeremiášovy ulice. Doufám tedy, že provoz na křižovatce s Jinočanskou spojkou bude v blízké době řídit semafor a že si budeme moci odškrtnout toto kritické místo jako vyřešené.

Závěrem mi dovolte, abych popřál všem maminkám z Prahy 13 všechno nejlepší k jejich svátku.

Starosta Prahy 13
Sluneční náměstí 13, 158 00 Praha 13
tel. 235 011 212 nebo 235 011 202
e-mail: vodrazkad@p13.mepnet.cz, internet: www.praha13.cz