Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Kam o letních prázdninách?

Letní prázdniny s Domem dětí a mládeže Stodůlky

Poslední volná místa na táborech:

Letní tábor Bělčice – 12.–23. 8.

Celotáborová hra Tři mušketýři, výlety do okolí, koupání, sportovní a deskové hry, tvoření z různých materiálů, večerní ohně a hry, poznávání přírody, výběrové programy, ale hlavně parta pohodových vedoucích a parta kamarádů, kteří se těší na společně strávené chvíle. Tábor je určen pro cca 35 dětí ve věku 7–15 let. Spí se v chatkách uprostřed krásné přírody.

Letní tábor BIT – 13.–26. 8.

Dopoledne po skupinkách cvičení, tvoření z různých materiálů, sportovní hry a soutěže. Odpoledne běžný táborový program, výlety,  poznávání přírody, celotáborová etapová hra, ale hlavně parta kamarádů, spousta zážitků a legrace. Tábor je určen pro cca 30 dětí ve věku 7–15 let. Spí se v chatkách.

Letní tábor Šmoulíci – 5.–12. 8.

Tábor je určen pro cca 30 dětí ve věku 6–10 let. Ubytování v pensionu uprostřed krásné krkonošské přírody. Děti čeká celotáborová hra, výlety, táborák, stezka odvahy, koupání, hry... Zkrátka vše, co mají rády. Podrobnější informace o táborech na www.ddmstodulky.cz.

Olympijské sportovní hry

Všesportovní oddíl SK Hala Lužiny, z.s., pořádá ve dnech 1.–9. 7. sportovní letní tábor v RS Svatý Štěpán, Cheznovice (Mýto u Rokycan). Děti od 6 do 14 let čekají olympijské sportovní hry a soutěže, výlet s přespáním, tábornické a rukodělné činnosti... Účastníci nemusí být členy SK Hala Lužiny, po domluvě se mohou přihlásit i děti se zdravotním znevýhodněním. Ubytování v pokojích nebo chatkách. Cena – I. stupeň ZŠ 3 500 Kč, II. stupeň 3 750 Kč. Přihlášky a informace je možno získat na www.skhalaluziny.wz.cz nebo u Dáši Kolandové na tel. 723 060 323, kolandovadagmar@seznam.cz.

Příměstské tábory v Bubci

Studio Bubec zve vaše děti ve věku 5–15 let na výtvarné, příměstské tábory ve Výtvarném centru a zahradě Bubec v Řeporyjích. Jejich hlavním cílem je rozvoj tvořivosti, poznání nových výtvarných technik, ale i podpora spolupráce a schopnosti tvořit ve skupině. O děti se postarají zkušení lektoři studia Bubec – umělci a pedagogové. Vybrat si můžete z následujících táborů:

  • Cesta do pravěku – 24.–28. 7.
  • Stopa v krajině – 21.–25. 8.
  • Magická zahrada – 28. 8.–1. 9.

Cena je 2 100 Kč (bez stravování), více na www.bubec.cz.

Tenkrát na Západě

Spolek Duha Sedliště nabízí dětem a mládeži ve věku od 6 do 16 let možnost zúčastnit se v termínu 29. 7.–12. 8. letního tábora na Sázavě. Náplní je celotáborová hra Tenkrát na Západě. Snažíme se nabídnout dětem několik hezkých dní v jiném prostředí, než žijí celý rok, vyplněných hrami, sportem a hlavně legrací. Děti na táborech chceme vést k samostatnosti, poznávání přírody, táboření a hlavně k umění žít v kolektivu. Ubytování je v chatičkách uprostřed lesa nedaleko řeky Sázavy, pobyt je pod lékařským dohledem. Více informací nejdete na www.sedliste3.cz.

Sportovní příměstské kempy

Hledáte vhodný program, jak zabavit svoje děti o prázdninách? Tak neváhejte a přihlaste je na naše sportovní příměstské kempy, které v Praze 13 pořádáme již 5. rokem. Náš profesionální tým zajistí celodenní péči, plno sportu, zábavy, her a radosti z pohybu. Hlavním cílem Sportjoy kempů je nalezení způsobu, jak dětem a mladistvým ukázat, že volný čas se dá trávit pohybem a že je mnoho sportů, ve kterých mohou vynikat a mohou je bavit. Termíny, program a přihlášku naleznete na www.sportjoy.cz. Kontakt: Adéla Jaucová, info@sportjoy.cz, tel. 776 761 301.

Letadlem kolem světa

PO Rondel nabízí dětem ve věku 6–15 let volná místa na letním táboře. Účastníci se letos vypraví ve stopách odvážné posádky letounu Electra v čele s A. Baťou při jejich letu kolem světa. Tábor proběhne od 5. do 19. 8. Cena je 3 900 Kč. Táborová základna je v údolí Berounky uprostřed přírodního parku Horní Berounka nedaleko obce Bujesily. U nás je možná účast dítěte v doprovodu rodiče (platí zejména pro mladší děti) nebo zkrácení pobytu na jeden týden. Tábor splňuje kritéria projektu www.opravdudobrytabor.cz.

Více informací získáte na www.rondel.pionyr.cz, pionyrluziny@gmail.com, hlavní vedoucí Petr Kubů.

Basket kemp Velká Ohrada

Basket kemp, který se koná 27. 8.–3. 9. od 7.45 do 18.30 v ZŠ Janského, je určen pro kluky narozené v letech 2006–8. Přihlásit se můžou úplní začátečníci i kluci, kteří hrají basketbal za jiný tým než Velkou Ohradu. Cena 3 200 Kč zahrnuje mj. trénink 4x denně, dopolední a odpolední svačinu, oběd a pití po celý den. 29. 8. a 1. 9. budeme v radlickém bazénu. Lze dohodnout i kratší účast. Více na www.basket.neco.cz, paveltousek@seznam.cz.

Summer Basketball Academy

Basketbalová akademie Sparta Praha pořádá od 17. do 21. 7. příměstský basketbalový tábor pro děti od 7 do 13 let (roč. 2004–9). Tábor proběhne denně od 8.00 do 17.00 ve sportovním areálu ZŠ Jana Wericha, Španielova 1111, Řepy. Vítáni jsou jak pokročilí hráči basketbalu, tak úplní začátečníci. Všechny děti se zúčastní atletické a všeobecné pohybové průpravy, dovednostních soutěží a celotáborové hry. Účastníci budou mít zajištěn oběd v restauraci a pitný režim. Více info a online registrace na www.basketballacademy.cz.

Příměstské tábory na vodě

Yacht Funny Camp pořádá pro děti od 6 do 15 let po celé léto týdenní příměstské tábory na Císařské louce v Orthodocks Yacht Clubu. Denně od 8.30 do 17.00 (příchod do 9.00, odchod od 16.00) je čeká plachtění, paddleboardy, výtvarná dílna, výuka golfu, beachvolleyball, jóga, výlety lodí, prohlídka zdymadel... Zajištěna je celodenní strava i profesionální trenéři. Více na www.oyc.cz, petra@oyc.cz, tel. 604 174 739.

Připravila Eva Černá