Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Více než úspěšný turnajový maraton

Ve dnech 19. 3. až 9. 4. jsem reprezentoval Českou republiku na 4 významných mezinárodních turnajích. BASK International Karate Tournament, kde jsem v kata muži 36–49 let získal pohár za druhé místo. Týden nato jsem na mezinárodním mistrovství České republiky vybojoval bronz v kata muži Shotokan, poté jsem přidal stříbro v kata muži 36–49 let open style. Ve dnech 31. 3. a 1. 4. se na Maltě konal prestižní turnaj Malta Open – Malta International Karate Championships. V turnaji, kterého se zúčastnilo bezmála 700 závodníků z 23 zemí, jsem získal v kata muži 36–45 let pohár za třetí místo.

Vyvrcholením jarní sezony však bylo Mistrovství Evropy v karate WUKF, kde jsem se nejprve s kolegy Radkem Frühaufem a Janem Borguľou stal vicemistrem Evropy v kata team masters, poté jsem nastoupil v kategorii kata individual masters 36–40 let. Ve finálovém kole mě nakonec o jednu desetinu bodu přeskočil závodník z Ukrajiny, takže mi zbyly nepopulární „brambory".

Rád bych poděkoval vedení České asociace budo karate za příležitost reprezentovat svou vlast a GM Karlu Keslovi z Kesl Ryu Shotokan, z.s., za profesionální tréninky a skvělou atmosféru v týmu.

Martin Sláma