Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

První ročník Czech Pole Championship

Nová soutěž v pole sport – akrobacii na vertikální tyči – ještě nezačala a už trhá rekordy. Do prvního ročníku se přihlásilo 181 soutěžících včetně finalistů mezinárodních soutěží. Půjde bezesporu o největší akci v pole sport v ČR. Soutěž proběhne 4. – 5. května ve sportovní hale Oáza v Praze 4.

Soutěžit mohou děti od 6 let, junioři jsou rozděleni dle věku a také dle úrovně na amatéry a profesionály, stejně tak ženy, kde je navíc i kategorie elite. V té se představí nejzkušenější tanečnice s ambicemi soutěžit i na mezinárodní scéně. Na své si přijdou také ženy, soutěž nabídne v sobotu ve večerním programu kategorii mužů.

Z Prahy 13, která je jedním z hlavních partnerů akce, se představí hned několik soutěžících – v kategorii dětí obhájkyně loňského zlata Ester Prokopová a třetí nejmladší účastnice soutěže Barbora Čaloudová. Další soutěžící z třináctky se představí v nedělním programu v kategoriích Ženy profesionálky a Ženy Masters 40+ amatérky. Více informací o soutěži a o prodeji vstupenek najdete na www.czechpolechampionship.cz.

Daniela Čaloudová