Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Poznejte pražskou divočinu

Nevíte, jak se zabavit v souladu s aktuálními vládními nařízeními? Prozkoumejte s námi pražskou přírodu. Národní muzeum nabízí v dnešní nelehké době všem obyvatelům Prahy jedinečnou možnost, jak aktivně trávit víkend o samotě nebo s rodinou, ale hlavně aktivně.
Viděli jste potápku roháče, potkali bobří hrad? Příroda hlavního města je útočištěm mnoha zajímavých a často chráněných druhů rostlin a živočichů. A zároveň představuje nečekaný prostor pro dobrodružné výlety a zajímavá bádání.

V termínu 30. 4. – 3. 5. proběhne mezinárodní projekt s názvem City Nature Challenge (www.citynaturechallenge.cz/praha), jehož cílem je mapování městské přírody pomocí chytré mobilní aplikace iNaturalist (www.inaturalist.org). Zapojit se může opravdu kdokoli. Každý sám a přitom společně můžeme ukázat světu jedinečnost pražské přírody. Je to jednoduché. Stačí si do vašeho chytrého telefonu stáhnout mobilní aplikaci iNaturalist (pro Android na Google Play, pro Apple na App Store), zaregistrovat se a fotit rostliny a živočichy kolem sebe. Není potřeba být profesionální biolog. Pokud si nebudete jistí tím, co jste pozorovali, aplikace vám s určením pomůže.
Veškeré informace o projektu a o tom, jak se do něj zapojit, naleznete na stránkách www.citynaturechallenge.cz. Děkujeme, že respektujete aktuální vládní nařízení a chováte se v přírodě zodpovědně a ohleduplně.

Barbara Andelová